Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

COVID-19: Aproape toate paturile din spitalele municipale sunt ocupate

© Inquam Photos / OCTAV GANEABolnav de COVID la spital
Bolnav de COVID la spital - Sputnik Moldova, 1920, 18.10.2021
Abonare
Situația epidemiologică în municipiul Chișinău este în continuare alarmantă.
CHIȘINĂU, 18 oct – Sputnik. Toate spitalele din municipiul Chișinău au fost activate pentru pacienți cu COVID-19. Totodată, majoritatea paturilor de spital sunt deja ocupate. Informația a fost prezentată de șeful-adjunct al direcției Sănătate a municipiului Chișinău.
„Începem o nouă săptămână și constatăm că prognozele experților se adeveresc. Săptămâna trecută a fost foarte grea. Am avut o săptămână cu noi recorduri de infectați și decese. Toate spitalele municipale au fost mobilizate în circuitul COVID”, a declarat Boris Gîlcă.
El a mai spus că municipalitatea este la limită în ceea ce privește paturile de staționar și în mare dificultate cu paturile de terapie intensivă. Potrivit lui Gîlcă, pe parcursul întregii perioade pandemice numărul de paturi de la terapie intensivă a fost majorat de patru ori.
Mihai Craiu - Sputnik Moldova, 1920, 17.10.2021
Coronavirus
Medicul Craiu: Puteți să muriți din cauza acestui tratament anti-COVID
Șeful-adjunct al direcției Sănătate a municipiului Chișinău a precizat că la în prezent capacitatea de paturi în spitale este de 1 353 de locuri și 79 de paturi la terapie intensivă.
Totodată, Boris Gîlcă a menționat că în ultima săptămână se observă o tendință de sporire a cererii de vaccinare. În municipiu Chișinău, aproximativ 36% din populație a fost vaccinată împotriva COVID-19.
Certificat de vaccinare electronic - Sputnik Moldova, 1920, 16.10.2021
Coronavirus
Certificatul COVID-19: Unde poți merge dacă ești vaccinat în Moldova
Fluxul de știri
0