Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Medicul Craiu: Puteți să muriți din cauza acestui tratament anti-COVID

© Inquam Photos / George CălinMihai Craiu
Mihai Craiu - Sputnik Moldova, 1920, 17.10.2021
Abonare
Cunoscutul medic trage un semnal de alarmă și spune că pacienții infectați cu SARS-CoV-2 care aleg să se trateze acasă, singuri, după rețete care circulă pe internet, riscă să moară. Ce mesaj transmite medicul Mihai Craiu.
BUCUREȘTI, 17 oct – Sputnik, Georgiana Arsene. Medicul pediatru Mihai Craiu trage un puternic semnal de alarmă cu privire la administrarea de medicamente ”după ureche” sau în funcție de rețetele găsite pe internet în scopul vindecării de infecția cu SARS-CoV-2.
El le cere românilor să nu se mai trateze singuri și subliniază că situația este critică, mai ales că pe sistemul medical românesc se pune, la ora actuală, o presiune imensă, ca urmare a faptului că numărul pacienților cu cornavirus a crescut foarte mult.
"Vă rog din suflet nu vă mai tratați, singuri, acasă, după rețete "faimoase" care circulă pe net. Combinația posibil MORTALĂ o iau acum mii de oameni în România, deseori fără nici un consult medical”, a punctat Craiu.
”Combinația” la care face referire medicul este următoarea: Azitromicină sau alt macrolid + Antihistaminice + Ventolin.
Eventual și hidroxiclorochină.
”Puteți să muriți din cauza acestui tratament dacă îl luați de capul vostru, fără consult medical”, a explicat Craiu.
Medicul a precizat că Azitromicina poate avea interacțiuni severe cu alte medicamente, crescând toxicitatea cardiacă foarte mult. Prima pe listă e hidroxiclorochina - https://www.webmd.com/.../det.../list-interaction-medication
De asemenea, spune Craiu, se știe că asocierea de Azitromicină cu unele antihistaminice poate crește riscul de aritmie cardiacă prin prelungirea intervalului QTc pe EKG. Poate să apară aritmie și la omul aparent sănatos. Se cheamă torsada vârfurilor această aritmie specială... https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17546486/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6643131/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7703471/
La rândul său, Ventolinul/salbutamolul poate avea toxicitate cardiacă și produce agitație și tahicardie, chiar și la persoane perfect sănătoase...
”Nu vă mai automedicați căci există riscuri mortale!!!!”, a scris medicul Mihai Craiu, vineri, pe pagina de Facebook a Spitalului Virtual pentru Copii.
Fluxul de știri
0