Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Certificatul COVID-19: Unde poți merge dacă ești vaccinat în Moldova

© AFP 2024 / ERIC LALMANDCertificat de vaccinare electronic
Certificat de vaccinare electronic - Sputnik Moldova, 1920, 16.10.2021
Abonare
Certificatul de vaccinare național este recunoscut în tot mai multe state, informează autoritățile.
CHIȘINĂU, 16 oct – Sputnik. Din data de 11 octombrie, moldovenii care dețin certificate de vaccinare împotriva COVID-19, efectuate în Republica Moldova pot călăttori în tot mai multe state. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a actualizat lista statelor în care certificatul național de vaccinare este recunoscut. Astfel, documentul este recunoscut recipric în Ucraina, Ungaria, Georgia, Turcia, Muntenegru, Kazahstan, Turkmenistan, Belarus și Serbia.
Proteste împotriva restricțiilor COVID la București - Sputnik Moldova, 1920, 03.10.2021
Societate
„Libertate fără certificate!”: Mii de oameni au protestat sâmbătă la București - VIDEO
Au anunțat despre recunoașterea unilaterală a certificatelor de vaccinare eliberate de autoritățile Republicii Moldova, care sunt conforme cu standardele Organizației Mondiale a Sănătății și a Uniunii Europene, Bulgaria, Regatul Spaniei, România, San Marino, Estonia, Grecia, Germania, Lituania, Austria, Croația, Slovacia, Slovenia, Elveția, Finlanda, Bosnia și Herțegovina, Irlanda, Danemarca, Armenia, Franța, Regatul Țărilor de Jos (Olanda), Cehia, Italia, Marea Britanie. Aceste prevederi pot fi modificate în funcție de starea epidemiologică din Republica Moldova.
Bani - Sputnik Moldova, 1920, 14.10.2021
Societate
Moldova împrumută de la Banca Mondială 24 de milioane de euro pentru vaccinarea populației
Totodată, demersuri similare prin canale diplomatice au fost înaintate ministerelor afacerilor externe din Polonia, Franța, Rusia, Irlanda, Letonia, Kârgâzstan, Tadjikistan, Israel, Luxemburg, Armenia, Uzbekistan. Amintim, din data de 15 octombrie, moldovenii pot descărca certificatul COVID-19 de pe platforma online certificate-covid.gov.md. Certificatul a fost modificat și conține informații despre statutul cetățeanului – vaccinat, testat sau recuperat după boală.
Fluxul de știri
0