Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Șeful „Moldovagaz”: Nu este nevoie să fierbeți un ceainic plin, economisiți gazul

© Sputnik / Mihai CarausГазовый счетчик
Газовый счетчик - Sputnik Moldova, 1920, 17.10.2021
Abonare
Vadim Ceban consideră că moldovenii ar putea reduce capacitatea sistemelor de încălzire autonome.
CHIȘINĂU, 17 oct – Sputnik. Șeful „Moldovagaz” Vadim Ceban a declarat că nu este nimic complicat în economisirea gazului, mai ales într-un moment în care ne confruntăm cu o criză din cauza absenței unui contract cu Gazprom.
Газоперерабатывающий завод - Sputnik Moldova, 1920, 16.10.2021
Moldova și Rusia
Expert: De rezolvarea problemei prețului la gaz depinde soarta guvernării
Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Ceban îndeamnă reiterat populați a să conștientizeze importanța economisirii combustibilului, mai ales în astfel de situații. Acesta precizează că plecând la serviciu, puteți reduce puterea sistemelor de încălzire autonome, mai ales că cazanele moderne pe gaz vă permit să programați consumul.
„Ce disconfort evident poate fi creat de o scădere a temperaturii zonei încălzite de la 24-25 de grade obișnuite, la care mulți se plimbă prin casă desculț, în tricouri și pantaloni scurți, până la 21- 22 de grade, temperatură recunoscută ca fiind cea mai confortabilă pentru oameni?”, întreabă Vadim Ceban pe Facebook.
La fel, șeful „Moldovagaz” recomandă aerisirea încăperilor o perioadă de 10-15 minute și nu 2-3 ore, perioadă în care oamenii ies la plimbare în aeri liber. De asemenea, Vadim Ceban îndeamnă oamenii sp reducă capacitatea sistemelor de încălzere atunci când nu se află în locuință/încăpere, mai ales că sistemele moderne permit programarea temperaturii. Ceban mai spune că nu este necesar să fierbem ceainicul plin dacă avem nevoie de apă fiartp doar pentru o ceașcă de cafea.
5-й Саммит Восточного партнерства в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920, 16.10.2021
Rusia
Comisia Europeană: Rusia nu manipulează piața gazelor pentru a crește costurile
În context, Vadim Ceban reiterează apelul pentru populație de a reduce consumul de gaze și a utiliza rațional această sursă de energie. Mai mult, șeful „Moldovagaz” spune că această abordare are dreptul la viață nu doar în situații de criză.
Fluxul de știri
0