Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Expert: De rezolvarea problemei prețului la gaz depinde soarta guvernării

© Sputnik / Pavel Lvov / Accesați arhiva multimediaГазоперерабатывающий завод
Газоперерабатывающий завод - Sputnik Moldova, 1920, 16.10.2021
Abonare
Corneliu Ciurea a explicat în studioul Sputnik Moldova ce legătură are vizita lui Nuland la Moscova și speranța guvernării de la Chișinău cu privire la prețul gazului.
CHIȘINĂU, 16 oct – Sputnik. Republica Moldova va avea gaz, însă întrebarea cheie este la ce preț vom primi acest gaz. La un preț suportabil pentru cetățenii noștri sau din contra, la un preț exorbitant care ar putea arunca în aer și economia și modestele economii ale oamenilor. Precizarea a fost făcută de comentatorul politic Corneliu Ciurea, în studioul Sputnik Moldova.
5-й Саммит Восточного партнерства в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920, 16.10.2021
Rusia
Comisia Europeană: Rusia nu manipulează piața gazelor pentru a crește costurile
Potrivit acestuia, în continuare există o speranță din partea guvernării că problema se va rezolva în mod miraculos printr-o intervenție salvatoare a demnitarilor occidentali.
„Am văzut vizita Victoriei Nuland, adjunctul secretarului de stat american la Moscova. Presupun că au fost abordate aceste subiecte, cum pot fi salvați partenerii, vasalii SUA din regiune, dar din câte am înțeles nu s-au găsit mari soluții. Situația Republicii Moldova, dar li a actualei guvernări rămâne într-o stare de suspensie”, a precizat expertul.
Corneliu Ciurea a mai spus că soarta actuale guvernări va depinde de felul în care va reuși soluționarea problemei privind prețul la gazele naturale livrate de Federația Rusă.
Газовая компрессорная станция Укртрансгаз в городе Боярка - Sputnik Moldova, 1920, 15.10.2021
Societate
În Moldova se închid stațiile de alimentare cu gaz - sunt afectați șoferii din sudul țării
„Este clar că dacă lumea va digera în această iarnă, actuala guvernare va avea mult de încasat, din punct de vedere politic. Imaginea guvernării va fi puternic erodată, poate chiar irecuperabil de erodată”, a conchis politologul.
Corneliu Ciurea susține că Republica Moldova ar putea plăti prețuri exagerate pentru gaz. Acesta speră, însă, că guvernarea va avea discernământul să semneze un contract corect cu Gazprom, în care să fie luate în calcul și interesele geopolitice ale Rusiei, nu doar ale Statelor Unite.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2021
Editoriale
Guvernarea Sandu renunță la aroganța afișată față de ruși?
Fluxul de știri
0