Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Expert: Actuala guvernare ignoră dialogul politic cu Rusia

© Photo : Guvernul Republicii Moldova / Direcţia comunicare și protocolВизит правительственной делегации Молдовы в Москву
Визит правительственной делегации Молдовы в Москву - Sputnik Moldova, 1920, 17.10.2021
Abonare
Comentatorul politic Corneliu Ciurea a explicat în studioul Sputnik Moldova participarea Nataliei Gavrilița în cadrul Consiliului șefilor de state membre ale CSI.
CHIȘINĂU, 17 oct – Sputnik. Participarea prim-ministrului Natalia Gavrilița în cadrul Consiliului șefilor de state membre ale CSI se explică printr-un interes acut pentru problema gazelor naturale. De această părere este comentatorul politic Corneliu Ciurea și a fost exprimată în studioul Sputnik Moldova.
Natalia Gavriliţa - Sputnik Moldova, 1920, 15.10.2021
Politică
Gavrilița a vorbit la summitul CSI despre criza gazelor: Ce a declarat premierul
Mai mult, expertul susține că actuala guvernare este foarte departe de acțiunile și activitățile legate de Comunitatea Statelor Independente.

„Este vorba de o pârghie geopolitică serioasă a Federației Ruse prin care ne poate ține sub un anumit control. Este o chestiune dureroasă pentru o mare parte din cetățenii Republicii Moldova, dar trebuie privită într-o realitate obiectivă și de acționat corespunzător”, a precizat expertul.

Ciurea mai spune că o întâlnire între liderii Republicii Moldova și Federației Ruse este absolut necesară. Mai mult, acesta este de părere că actuala guvernare ignoră dialogul politic cu Rusia.
Maia Sandu și Frank-Walter Steinmeier - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2021
Politică
Lavrov: SUA și UE exercită presiuni fără precedent asupra Maiei Sandu
„Acest lucru a fost exprimat și de ruși. Serghei Lavrov a explicat clar și nu a fost combătut de nimeni deocamdată, că actuala guvernare nu iese din cuvântul Washington-ului”, a mai spus Ciurea.
Precizăm, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat recent în deschiderea ședinței conducătorilor serviciilor speciale din țările CSI că SUA și Uniunea Europeană exercită un amestec fără precedent în afacerile interne ale Republicii Moldova, interzicându-i președintelui țării, Maia Sandu, chiar și să vorbească despre tendința de a avea relații normale cu Rusia.
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 14.10.2021
Politică
Lavrov: Rusia este pregătită să discute cu Moldova
Fluxul de știri
0