Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lavrov: Rusia este pregătită să discute cu Moldova

© REUTERS / POOLSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 14.10.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministrul rus de Externe a vorbit despre vizita care ar urma să o efectueze în Federația Rusă ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Moldovei.
CHIȘINĂU, 14 oct - Sputnik. Federația Rusă este pregătită să contacteze cu Moldova. Declarația a fost făcută de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc după reuniunea miniștrilor țărilor CSI.

„În ceea ce privește Moldova, doamna Sandu a menționat în repetate rânduri în discursurile sale publice dorința sa de a avea relații normale, reciproc avantajoase, cu Federația Rusă. Apropo, unii reprezentanți occidentali au început chiar să-i reproșeze acest lucru, de ce face astfel de declarații în politica sa externă și de ce nu vrea cu fermitate să se concentreze asupra integrării în Uniunea Europeană. Deci, probabil, există implicare în chestiunile interne din partea acelorași SUA și Bruxelles”, a spus Lavrov.

„Suntem pregătiți să contactăm cu Moldova. Desigur, trebuie totul să fie bine pregătit. Vă pot spune că Nicu Popescu, ministrul moldovean de externe, va veni în Federația Rusă luna viitoare. Vom discuta atunci în detaliu întregul spectru al relațiilor dintre țările noastre”, a spus Lavrov.
Флаги Молдовы и России - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2021
Moldova și Rusia
O delegație guvernamentală pleacă la Moscova: Întâlniri importante
Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Moldovei, Nicu Popescu, nu a participat la ședința Consiliului miniștrilor de externe ai statelor CSI de la Minsk. Într-o fotografie comună cu miniștrii de externe se vede că în locul lui Popescu a mers secretarul de stat al MAEIE Ruslan Bolbocean.
Totodată, premierul Natalia Gavrilița va participa la ședința Consiliului șefilor de stat ai țărilor CSI din 15 octombrie în locul președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu.
Fluxul de știri
0