Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Gavrilița a vorbit la summitul CSI despre criza gazelor: Ce a declarat premierul

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaNatalia Gavriliţa
Natalia Gavriliţa - Sputnik Moldova, 1920, 15.10.2021
Abonare
Prim-ministrul Republicii Moldova Natalia Gavrilița a ținut un discurs la summitul liderilor țărilor CSI, care se desfășoară în acest an în format de videoconferință, în care a vorbit inclusiv despre criza din sectorul energetic.
CHIȘINĂU, 15 oct - Sputnik. În cadrul discursului pe care l-a susținut în cadrul summitului CSI, Natalia Gavrilița a declarat că se așteaptă ca în viitorul apropiat să fie soluționată problema asigurării Republicii Moldova cu gaze naturale.
„Republica Moldova este interesată de o cooperare eficientă în sectorul energetic - și mizează pe soluționarea cât mai rapidă a problemei aprovizionării cu gaze naturale a țării noastre. Sunt sigur că abordarea propusă de noi va găsi înțelegere printre partenerii noștri”, a declarat premierul.
De asemenea, șeful Guvernului de la Chișinău a subliniat importanța cooperării țării noastre cu statele Comunității.
„CSI este un forum important pentru noi, deoarece deschide pentru Republica Moldova oportunități pentru cooperare economică și comercială eficientă și reciproc avantajoasă. Suntem interesați în consolidarea și dezvoltarea în continuare a legăturilor comerciale în cadrul CSI pe principii de egalitate și în condiții reciproc avantajoase. Piețele țărilor din Comunitatea Statelor Independente sunt bine cunoscute producătorilor și exportatorilor moldoveni. Suntem gata să furnizăm produse agricole competitive și de înaltă calitate, dar și produse industriale”, a declarat Gavrilița.
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 14.10.2021
Rusia
Putin a vorbit despre succesor, soarta dolarului și criptomonedă
Oficialul a menționat de asemenea că Acordul de Liber Schimb pe care Moldova l-a semnat cu Uniunea Europeană nu este un obstacol pentru dezvoltarea relațiilor cu Comunitatea Statelor Independente.
„Faptul că Republica Moldova are un regim de liber schimb cu Uniunea Europeană nu este un obstacol. Dimpotrivă: credem că acest lucru face ca țara noastră să devină mai atractivă pentru partenerii din CSI, inclusiv în ceea ce privește deschiderea de întreprinderi mixte, creșterea investițiilor și implementarea proiectelor reciproc avantajoase care vizează diferite piețe”, a mai spus oficialul.
Fluxul de știri
0