Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Dmitrii Kozak a fost invitat la Chișinău: Cine-l va însoți

© Sputnik / Rodion ProcaЗаявления Дмитрия Козака в ходе визита в Молдову
Заявления Дмитрия Козака в ходе визита в Молдову - Sputnik Moldova, 1920, 17.10.2021
Abonare
Autoritățile de la Chișinău l-au invitat pe Dmitrii Kozak și o delegație de la Gazprom la Chișinău.
CHIȘINĂU, 17 oct – Sputnik. Autoritățile de la Chișinău l-au invitat pe șeful-adjunct al administrației prezidențiale a Federației Ruse, Dmitrii Kozak, la Chișinău. La fel, au fost invitați și reprezentanții Gazprom pentru a aborda subiectul livrării gazelor naturale. Despre aceasta a anunțat vice-președintele Parlamentului, liderul fracțiunii PAS, Mihai Popșoi, în cadrul unei emisiuni televizate.
Заявления Дмитрия Козака в ходе визита в Молдову - Sputnik Moldova, 1920, 14.08.2021
Politică
Expert: Kozak a venit să înțeleagă încotro bate vântul la Chișinău
„Negocierile privind aprovizionarea cu gaz continuă. De îndată ce vom obține rezultatele, le vom anunța. Reprezentanții Guvernului au avut negocieri la Moscova, iar acum am invitat reprezentanți ai Gazprom-ului, dar și pe Dmitrii Kozak la Chișinău. Ne-am înțeles că vizita va avea loc, dar nu știm încă data exactă”, a precizat Popșoi.
Ион Кику - Sputnik Moldova, 1920, 28.08.2021
Moldova și Rusia
Chicu:„Kozak are dreptate în această privință” - la ce s-a referit fostul premier
Vice-președintele a mai spus că acest subiect a fost discutat în august, în cadrul vizitei lui Kozak la Chișinău. Potrivit lui Mihai Popșoi, în cadrul discuțiilor de atunci s-a discutat despre prelungirea contractului de livrare a gazului natural de Gazprom. Deputatul și-a exprimat încrederea că va fi semnat un contract pe termen lung cu Gazprom.
Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 14.08.2021
Politică
Natalia Gavrilița a comentat rezultatele vizitei lui Dmitri Kozak la Chișinău
Amintim, șeful adjunct al administrației prezidențiale din Rusia Dmitri Kozak s-a întâlnit în luna august, la Chișinău, cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, într-un format extins. Discuțiile au durat aproximativ două ore. Printre problemele discutate s-au numărat soluționarea diferendului transnistrean, problema eliminării muniției în Transnistria, exporturile produselor agricole moldovenești către Rusia fătă plata taxelor vamale și furnizarea de gaze rusești către Moldova.
Fluxul de știri
0