Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Natalia Gavrilița a comentat rezultatele vizitei lui Dmitri Kozak la Chișinău

© Photo : Facebook / Natalia GavrilițaNatalia Gavrilița
Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 14.08.2021
Abonare
Premierul a menționat că Moldova are o agendă complexă și importantă în relațiile bilaterale cu Rusia, la care va trebui să se lucreze împreună.
CHIȘINĂU, 14 aug. - Sputnik. Premierul Natalia Gavrilița a evaluat pozitiv rezultatele întâlnirilor conducerii Republicii Moldova cu șeful adjunct al administrației prezidențiale din Rusia, Dmitri Kozak.
Șeful guvernului a menționat că Moldova are o agendă importantă în relațiile cu Rusia și și-a exprimat încrederea că lucrările comune vor continua în mod pozitiv.
"Politica externă trebuie să urmeze interesele cetățenilor și trebuie să avem relații bune, pragmatice cu toți partenerii. Avem o agendă foarte complexă și importantă în relațiile bilaterale cu Rusia și suntem mulțumiți de declarațiile pozitive ale domnului Kozak. Avem pe agendă avem decizia cu privire la acordul privind livrarea gazului, avem o mulțime de oameni care lucrează în Rusia, așa că vom lucra împreună la aceste asupra acestor chestiuni", a spus Gavrilița în emisie la postul TV RTR-Moldova.
În data de 11 august, adjunctul șefului administrației prezidențiale din Rusia, Dmitri Kozak, s-a întâlnit cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, într-un format extins. Discuțiile au durat aproximativ două ore.
Printre problemele discutate s-au numărat soluționarea problemei transnistreane, problema eliminării muniției din Transnistria, exportul fără taxe vamale a produselor agricole moldovenești către Rusia și furnizarea de gaze rusești către Moldova.
Maia Sandu și Angela Merkel - Sputnik Moldova, 1920, 13.08.2021
Editoriale
Merkel va vizita Rusia și Ucraina la distanță de 2 zile - Ce ar trebuie să înțeleagă Sandu
Fluxul de știri
0