Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Alertă de călătorie: Pot sau nu moldovenii merge la Odesa

© Sputnik / Mihai CarausVama Palanca
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 16.10.2021
Abonare
Moldovenii care vor să ajungă la Odesa trebuie să dețină certificatul de vaccinare cu schema completă.
CHIȘINĂU, 16 oct – Sputnik. Patru regiuni ale Ucrainei intră în zona „roșie”. Astă după ce autoritățile din țara vecină au stabilit că zonele sunt afectate mai grav de pandemia cauzată de COVID-19. Este vorba de regiunea Odesa și alte trei regiuni din sudul Ucrainei, Zaporojie, Nipru și partea de vest a regiunii Donețk. Potrivit ziarului local „Курьер недели” din Ucraina, decizia a fost luată în cadrul ședinței extraordinare a Comisiei de stat pentru siguranță tehnogenă și de mediu și situații de urgență, care a avut loc ieri, 15 octombrie.
Certificat de vaccinare electronic - Sputnik Moldova, 1920, 16.10.2021
Coronavirus
Certificatul COVID-19: Unde poți merge dacă ești vaccinat în Moldova
Astfel, din 18 octombrie, se vor aplica măsuri restrictive anti-epidemice prevăzute pentru nivelul „roșu” al pericolului epidemic. Ca urmare a deciziei privind intrarea regiunii Odesa în zona „roșie”, din 21 octombrie, pe teritoriul regiunii Odesa nu se va putea călători fără unul din cele câteva tipuri de certificate COVID-19.
„Locuitorii zonei „roșii” nu pot călători cu autobuzele, trenurile și să zboare cu avionul către alte regiuni fără documente privind un curs complet de vaccinare, un test negativ pentru coronavirus sau un certificat de recuperare de pe urma COVID-19”, precizează sursa cu referire la ministrul din Cabinetul de Miniștri al Ucrainei, Oleg Nemchinov.
Amintim, certificatul de vaccinare emis de autoritățile medicale ale Republicii Moldova ce confirmă primirea uneia sau mai multe doze de vaccinuri contra COVID-19, cu vaccinurile recunoscute de Organizația Mondială a Sănătății este recunoscut în Ucraina.
В миграционном центре в деревне Сахарово началась вакцинация трудовых мигрантов от COVID-19 - Sputnik Moldova, 1920, 12.10.2021
Coronavirus
Expert OMS: Sputnik V - un vaccin foarte bun
Fluxul de știri
0