Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Pacienții cu COVID-19 vor fi monitorizați de la distanță – detalii

© Sputnik / Mihai Caraus112 și La Strada, uniți împotriva violenței
112 și La Strada, uniți împotriva violenței  - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2021
Abonare
Ministerul Sănătății a lansat proiectul de monitorizare la distanță a pacientului cu COVID-19.
CHIȘINĂU, 13 oct – Sputnik. Pacienții cu COVID-19, contacții apropiați ai acestora cât și persoanele care stau în izolare după intrarea pe teritoriul Republicii Moldova vor fi monitorizați de la distanță. Proiectul de monitorizare a fost lansat astăzi de Ministerul Sănătății.

„Ne dorim ca Monitorul COVID-19 să devină o verigă puternică între pacienți, asistența de medicină primară, asistența medicală de urgență spitalicească inclusiv autoritățile publice locale. Acest lucru ar putea duce la decongestionarea sistemului medical și utilizarea eficientă a resurselor medicale”, a declarat ministrul Sănătății în cadrul evenimentului de lansare a proiectului.

Potrivit ministrului, în realizarea acestui proiect au fost implicați și studenții de la medicină, în special cei din anul șase de studii. Proiectul de monitorizare presupune interacțiunea persoanelor de la call-centru al Serviciului Unic 112, prin apel telefonic, cu persoanele monitorizate.
Lei - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2021
Coronavirus
Doar medicii vaccinați vor primi indemnizația de 16 mii de lei: Cum comentează Nemerenco
„Aceste persoane sunt monitorizate conform unui algoritm stabilit de Ministerul Sănătății la perioade de 48, 72 de ore, 7 și 10 zile”, a declarat directorul Serviciului 112 Liviu Oboroc.
Potrivit acestuia, zilnic sunt efectuate aproximativ 10 mii de apeluri. Acesta a mai spus că persoanele monitorizate au o reacție pozitivă la apelurile monitorilor și chiar sunt mulțumiți de implementarea acestui proiect.
В миграционном центре в деревне Сахарово началась вакцинация трудовых мигрантов от COVID-19 - Sputnik Moldova, 1920, 12.10.2021
Coronavirus
Expert OMS: Sputnik V - un vaccin foarte bun
Fluxul de știri
0