Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Doar medicii vaccinați vor primi indemnizația de 16 mii de lei: Cum comentează Nemerenco

© Sputnik / Yana ZaharovaLei
Lei - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2021
Abonare
Guvernul urmează să aprobe în cadrul ședinței de astăzi proiectul de hotărâre propus de Ministerul Sănătății.
CHIȘINĂU, 13 oct – Sputnik. Doar medicii vaccinați vor primi indemnizația unică de 16 mii de lei. Un proiect de hotărâre în acest sens urmează să fie aprobat de Cabinetul de Miniștri în cadrul ședinței de astăzi.
Medic  - Sputnik Moldova, 1920, 11.09.2021
Coronavirus
Ministerul Sănătății vrea să-i lipsească de indemnizații pe medicii nevaccinați
Astfel, indemnizația unică în mărime de 16 mii lei pentru personalul medical angajat va fi plătită exclusiv celor vaccinați împotriva COVID–19, care au fost infectați. La fel se va întâmpla și cu acordarea indemnizației unice în mărime de 100 mii lei pentru personalul implicat nemijlocit în desfășurarea activităților de combatere cu COVID -19.
Vaccinare anti-COVID în România – doza 3 - Sputnik Moldova, 1920, 12.10.2021
Coronavirus
COVID-19 în Moldova: Câți moldoveni s-au vaccinat cu doza completă
În cadrul unei conferințe de presă, ministrul Sănătății Ala Nemerenco a declarat că aceasta nu este o condiție, ci o solicitare.

„Dacă doresc să lucreze în prima linie, trebuie să fie vaccinați. Noi nu putem agrea moftul de a nu se vaccina, de a lucra în secții COVID-19 și de a-i mai plăti din banii tuturor contribuabililor o indemnizație de îmbolnăvire. Mie mi se pare că noi chiar am întârziat cu această propunere”, a delarat Nemerenco.

Mai mult, Nemerenco a menționat că lipsa dorinței angajaților din sistemul medical de a se vaccina pune la îndoială profesionalismul acestora. Proiectul de hotărâre propus de ministerul Sănătății urmează să fie examinat la ședința de astăzi a Guvernului.
Lei - Sputnik Moldova, 1920, 14.07.2021
Societate
Încă 23 de familii ale medicilor decedați din cauza COVID-19 vor primi indemnizații unice
Fluxul de știri
0