Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

“Niște iresponsabili”: Politolog, despre îndemnurile din SUA la noi sancțiuni antirusești

© AP Photo / Manuel Balce CenetaCapitoliul
Capitoliul - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2021
Abonare
Ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov, a declarat că există tentative de a distruge relațiile cu Rusia din partea legislatorilor americani. Politologul Pavel Tarusin și-a exprimat viziunea asupra acestei situații într-o emisiune la Radio Sputnik.
Ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov, a comentat noua inițiativă a senatorilor americani de a impune sancțiuni împotriva altor 35 de cetățeni ruși.
Potrivit lui Antonov, insistența maniacală a unor demnitari din Statele Unite de a submina relațiile ruso-americane provoacă nedumeriri.
“Noua tentativă de a aplica restricții împotriva a 35 de cetățeni ruși sub pretexte eronate este o confirmare clară a acestui fapt”, este menționat într-un comentariu publicat de Antonov pe pagina sa de Facebook.
În opinia diplomatului, prin astfel de acțiuni Capitoliul vrea să creeze iluzia “luptei cu inamicii Americii”, pe care tot ei și i-au inventat, în loc să se ocupe de problemele stringente ale țării.
Посольство США в Москве - Sputnik Moldova, 1920, 24.09.2021
Rusia
Expert: Noile sancțiuni împotriva Rusiei ar putea lovi chiar în SUA
Într-o emisiune la Radio Sputnik, politologul, profesor la Facultatea Administrare Publică a Universității de Stat din Moscova Pavel Tarusin, a calificat drept iresponsabile astfel de acțiuni.
"Aceste apeluri sunt anormale. Sunt făcute de oameni complet iresponsabili. Ei nu poartă nicio responsabilitate pentru rezultatele politicii externe. Pot spune orice doresc", a declarat el.
Totodată, politologul a menționat că politica externă a SUA este determinată de președinte, nu de Congres.
“Aceste declarații ale congresmenilor, senatorilor americani, nu fac decât să creeze un anumit fundal, posibilitate de operare pentru președintele SUA, Joe Biden, în relațiile ruso-americane. Sunt niște recomandări care au un caracter pur formal. Totuși, din câte observăm, la Washington predomină rațiunea. A sosit Nuland, sunt purtate negocieri. Da, e complicat. Însă ele vor continua. Cred că va fi stabilit un constructivism în relații, pentru că acestea răspund intereselor Rusiei și SUA. În caz contrar, este foarte greu să rezolvi probleme de nivel mondial de unii singuri, fără înțelegere reciprocă”, a subliniat Pavel Tarusin.
Victoria Nuland - Sputnik Moldova, 1920, 12.10.2021
Politică
Biciul sau ”biscuiții”: Ce se ascunde în spatele vizitei lui Nuland la Moscova
Fluxul de știri
0