Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Expert: Noile sancțiuni împotriva Rusiei ar putea lovi chiar în SUA

© Sputnik / Maksim Blinov / Accesați arhiva multimediaПосольство США в Москве
Посольство США в Москве - Sputnik Moldova, 1920, 24.09.2021
Abonare
Camera reprezentanților a Congresului SUA a adoptat un nou buget al Apărării, care prevede înăsprirea sancțiunilor împotriva Moscovei.
În cadrul unei emisiuni la radio Sputnik, membrul consiliului Asociației Experților și Consultanților Politici Kirill Koktîș a explicat cum unele din aceste măsuri ar putea avea repercursiuni grave chiar pentru Statele Unite.
Camera reprezentanților a Congresului SUA a adoptat legea bugetului Apărării, care prevede și înăsprirea sancțiunilor împotriva Rusiei.
În special, congresmanii au convenit asupra unor noi restricții în raport cu Nord Stream 2, amendamente la extinderea sancțiunilor împotriva datoriei suverane a Rusiei și a 35 de cetățeni ruși – demnitari, oameni de afaceri și jurnaliști.
Documentul urmează să fie examinat în Senat, iar ulterior va fi semnat de președintele Joe Biden.
Выборы депутатов Госдумы, Кишинев - Sputnik Moldova, 1920, 24.09.2021
Rusia
Deputați ruși: Vom lupta dur cu rusofobia din Țările Baltice
Într-o emisiune la radio Sputnik, membrul consiliului Asociației Experților și Consultanților Politici, profesorul asociat al catedrei de teorie politică a Institutului de Stat al Relațiilor Internaționale de la Moscova Kirill Koktîș a declarat că noile sancțiuni vor dăuna mai curând SUA decât Rusiei. În special, acest lucru vizează restricțiile legate de datoria suverană a Rusiei.
“Desigur, restricțiile pot fi diverse, inclusiv deconectarea de la sistemul de plăți interbancare SWIFT. E ceea ce poate complica foarte mult operațiunile comerciale. SWIFT susține că nimeni nu intenționează să deconecteze Rusia, sunt doar niște amenințări goale. Ceea ce e logic, desigur. Companiile nu vor să-și piardă clienții – le-ar afecta serios imaginea. Cu atât mai mult, există deja o experiență foarte negativă a deconectării Iranului. În afară de aceasta, sancțiunile de acest gen vor accelera tranziția la plățile cu criptovalută. În aceste sens, sancțiunile vor avea un efect invers asupra SUA, va destrăma în alte zone valutare acel spațiu economic, care astăzi este dependent de dolar. Prin eforturile SUA, acest lucru se poate întâmpla mai devreme”, consideră Kirill Koktîș.
Fluxul de știri
0