Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Greceanîi va reprezenta Parlamentul Moldovei la Forumul Eurasiatic al Femeilor

Zinaida Greceanîi - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2021
Abonare
Reprezentanta Parlamentului Republicii Moldova este invitată în calitate de spicher și va ține un discurs în fața participanților la Forum.
CHIȘINĂU, 13 oct - Sputnik. Președintele Grupului Național la Uniunea Interparlamentară (UIP), membru al Delegației parlamentare la Adunarea Interparlamentară a CSI (AIP CSI), Zinaida Greceanii, va reprezenta Parlamentul Moldovei la Forumul Eurasiatic al Femeilor care are loc pe 13-15 octombrie la Sankt Petersburg. Despre aceasta a comunicat serviciul de presă al Legislativului.
Greceanîi este invitată în calitate de spicher și va ține un discurs în fața participanților.
Evenimentul este organizat de Consiliul Federației al Adunării Federale a Federației Ruse și AIP CSI. Subiectul cheie al forumului va fi dedicat rolului femeilor în construirea unui viitor stabil și sigur – ”Femeile: misiune globală într-o nouă realitate”.
Evenimentul se bazează pe platforma de discuții care va permite modelarea unei noi agende de pace și încredere, menținerea sănătății, dezvoltarea economiei și digitalizarea, precum și conservarea naturii și implementarea transformărilor sociale.
Флаги Молдовы и России - Sputnik Moldova, 1920, 11.10.2021
Moldova și Rusia
Șapovalov: Poate oare Moldova să părăsească CSI sub conducerea noului guvern?
Este menționat că cea mai importantăparte a programului, tradițional, o vor constitui sesiunile experților cu participarea organizațiilor internaționale. Printre acestea se numără sesiunea Organizației Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (UNIDO) și a Băncii Mondiale, întâlnirea Alianței de afaceri a femeilor din spațiul BRICS, Clubului internațional al femeilor – lideri regionali și altele.
Pentru prima dată, în marja forumului, va avea loc o reuniune a grupului de lucru internațional al Agenției pentru Energie Nuclearăa Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economicăprivind îmbunătățirea egalității de gen în sfera nucleară.
Printre participanți și invitați vor fi Valentina Matvienko, Președintele Consiliului Federației al Adunării Federale a Federației Ruse, alți parlamentari din CSI, precum și funcționari, oameni de știință, experți, reprezentanți ai mediului de afaceri, societății civile, fundațiilor de caritate, laureați ai concursurilor internaționale, personalități notorii ale mișcării internaționale a femeilor.
Forumul va avea loc la Sankt-Petersburg, în format mixt, cu prezența fizică, respectând cerințele Organizației Mondiale a Sănătății de protecție sanitară, dar și cu utilizarea teleconferințelor și transmisiunilor în direct.
С.В.Лавров и Министр иностранных дел Республики Индонезии Р.Марсуди - Sputnik Moldova, 1920, 07.07.2021
Politică
Progres important al Rusiei în proiectul Eurasiatic
Fluxul de știri
0