Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Șapovalov: Poate oare Moldova să părăsească CSI sub conducerea noului guvern?

© Sputnik / Mihai CarausФлаги Молдовы и России
Флаги Молдовы и России - Sputnik Moldova, 1920, 11.10.2021
Abonare
Istoricul Șapovalov a evaluat posibila retragere a Republicii Moldovei din CSI, dar și consecința acestui gest asupra cetățenilor țării. El a mai spus care vor fi relațiile Moldovei cu Rusia după ce Sandu a declarat că își dorește o politică pragmatică cu această țară.
CHIȘINĂU, 11 oct – Sputnik. "Eu cred că nu se va ajunge la asta (la ieșirea din CSI- n.n.) pentru că asta va fi cea mai mare prostie și va avea drept consecință ruperea relațiilor moldo-ruse pe multe dimensiuni. În linii generale, asta va însemn sfârșitul de 100 de procente a Moldovei din punct de vedere economic, iar suveranitatea politică fără economie nu înseamnă nimic. Această mare prostie îi va lovi, în primul rând, pe oamenii de rând, circulația călătoriile și locurile de muncă", a declarat politologului și istoricului Boris Șapovalov în studioul Sputnik Moldova.
Potrivit lui Șapovalov, Moldova va fi tratată așa cum este tratată astăzi atâta timp cât este membru al CSI. Dar problema constă în faptul că actuala conducere a țării, la fel ca și democrații lui Plahotniuc, i-au întors spatele Rusiei și, după aceea, își doreau relații bune cu aceasta.
Gaz - Sputnik Moldova, 1920, 11.10.2021
Economie
Expert rus: Care va fi prețul gazului pentru Moldova
Merită să ne amintim că orice relație personală între oameni, precum și relațiile politice dintre state, este o stradă cu două sensuri și nu cu sens unic.
"Maia Sandu vorbește constant despre o politică pragmatică - în interesul Moldovei - față de Federația Rusă. De ce nu spune asta când vorbește despre Germania, Uniunea Europeană sau Statele Unite? Acolo Moldova nu are nicio politică pragmatică? Nu, ea demult urmează instrucțiunile de sus. Ea este dependentă de credite nerambursabile, de împrumuturi și nu este independentă. Despre ce putem vorbi aici? Pe de o parte - politică pragmatică, iar pe de altă parte - executarea cu mâna la chipiu", a menționat politologul.
Fluxul de știri
0