Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Putin: Este necesară valorificarea potențialului serviciilor speciale ale statelor CSI

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин встретился с главой Адыгеи М. Кумпиловым
Президент РФ В. Путин встретился с главой Адыгеи М. Кумпиловым - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2021
Abonare
Vladimir Putin consideră că trebuie utilizat din plin potențialul serviciilor de informații și securitate ale statelor CSI pentru a face față amenințărilor interne și externe.
CHIȘINĂU, 13 oct – Sputnik. Într-un mesaj de salut adresat reuniunii șefilor serviciilor de informații și securitate din statele CSI, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a subliniat că este foarte importantă valorificarea capacităților serviciilor pentru apărarea țărilor de amenințările interne și externe.
Putin a menționat că participanții la reuniune urmează să discute un spectru larg de probleme legate de asigurarea securității, suveranității și intereselor statelor CSI. Totodată, părțile își vor împărtăși experiența și noile idei, vor analiza situația curentă din lume și din regiunea eurasiatică, precum și vor oferi anumite prognoze.
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2021
Rusia
Putin dezvăluie cauza crizei care ne afectează pe toți
“Serviciile conduse de dumneavoastră dispun de capacități operative, analitice, tehnice și resurse umane serioase. Astăzi este foarte important să valorificăm acest potențial pentru protejarea statelor noastre, a întregii Comunități a Statelor Independente de amenințările interne și externe. În primul rând, pentru combaterea terorismului și extremismului internațional, grupărilor criminale transnaționale, traficului ilegal de arme, criminalității cibernetice și traficului de droguri, contrabandei și migrației ilegală. Pentru realizarea acestor sarcini este necesară o activitate coordonată și sistemică în direcțiile cheie, un schimb permanent de informații, desfășurarea unor operațiuni comune”, a menționat președintele Federației Ruse.
Liderul rus și-a exprimat convingerea că deciziile adoptate în cadrul reuniunii vor servi la consolidarea păcii și stabilității și vor contribui la o dezvoltare continuă a statelor CSI.
Fluxul de știri
0