Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Decis: Doar lucrătorii medicali vaccinați vor primi indemnizații

© Inquam Photos / Cornel PutanAmbulanță, Urgență, Medici, Spital, România
Ambulanță, Urgență, Medici, Spital, România - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2021
Abonare
Doar lucrătorii medicali vaccinați vor primi indemnizația unică de 16 mii de lei în caz că se vor infecta cu noul coronavirus. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat de Cabinetul de Miniștri în cadrul ședinței de astăzi.
CHIȘINĂU, 13 oct - Sputnik. Guvernul a decis ca doar lucrătorii medicali vaccinați împotriva COVID-19 să poată beneficia de indemnizația unică de 16 mii de lei în caz că se infectează cu noul virus.
Totodată s-a luat decizia ca doar rudele lucrătorilor medicali vaccinați să poată primi indemnizația unică de 100 de mii de lei în caz de deces a lucrătorului din sănătate din cauza COVID-19. Hotărârea a fost luată astăzi de miniștrii din Guvern.
валюта - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2021
Societate
Încă o categorie de persoane vor primi alocații de la stat: Cine sunt beneficiarii
În context, ministrul Sănătății a precizat că peste 90 la sută dintre lucrătorii medicali sunt deja imunizați împotriva noul coronavirus.
Anterior, în cadrul unei conferințe de presă, ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a declarat că aceasta nu este o condiție, ci o solicitare.
„Dacă doresc să lucreze în prima linie, trebuie să fie vaccinați. Noi nu putem agrea moftul de a nu se vaccina, de a lucra în secții COVID-19 și de a-i mai plăti din banii tuturor contribuabililor o indemnizație de îmbolnăvire. Mie mi se pare că noi chiar am întârziat cu această propunere”, a delarat Nemerenco.
Mai mult, Nemerenco a menționat că lipsa dorinței angajaților din sistemul medical de a se vaccina pune la îndoială profesionalismul acestora.
Poliția - Sputnik Moldova, 1920, 12.10.2021
Societate
Au înnebunit guvernanții - Ce amenzi vor plăti cei fără acte de identitate asupra lor
Fluxul de știri
0