Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Decis: Doar lucrătorii medicali vaccinați vor primi indemnizații

© Inquam Photos / Cornel PutanAmbulanță, Urgență, Medici, Spital, România
Ambulanță, Urgență, Medici, Spital, România - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Doar lucrătorii medicali vaccinați vor primi indemnizația unică de 16 mii de lei în caz că se vor infecta cu noul coronavirus. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat de Cabinetul de Miniștri în cadrul ședinței de astăzi.
CHIȘINĂU, 13 oct - Sputnik. Guvernul a decis ca doar lucrătorii medicali vaccinați împotriva COVID-19 să poată beneficia de indemnizația unică de 16 mii de lei în caz că se infectează cu noul virus.
Totodată s-a luat decizia ca doar rudele lucrătorilor medicali vaccinați să poată primi indemnizația unică de 100 de mii de lei în caz de deces a lucrătorului din sănătate din cauza COVID-19. Hotărârea a fost luată astăzi de miniștrii din Guvern.
валюта - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2021
Societate
Încă o categorie de persoane vor primi alocații de la stat: Cine sunt beneficiarii
În context, ministrul Sănătății a precizat că peste 90 la sută dintre lucrătorii medicali sunt deja imunizați împotriva noul coronavirus.
Anterior, în cadrul unei conferințe de presă, ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a declarat că aceasta nu este o condiție, ci o solicitare.
„Dacă doresc să lucreze în prima linie, trebuie să fie vaccinați. Noi nu putem agrea moftul de a nu se vaccina, de a lucra în secții COVID-19 și de a-i mai plăti din banii tuturor contribuabililor o indemnizație de îmbolnăvire. Mie mi se pare că noi chiar am întârziat cu această propunere”, a delarat Nemerenco.
Mai mult, Nemerenco a menționat că lipsa dorinței angajaților din sistemul medical de a se vaccina pune la îndoială profesionalismul acestora.
Poliția - Sputnik Moldova, 1920, 12.10.2021
Societate
Au înnebunit guvernanții - Ce amenzi vor plăti cei fără acte de identitate asupra lor
Fluxul de știri
0