Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Încă o categorie de persoane vor primi alocații de la stat: Cine sunt beneficiarii

© Sputnik / Mihai Carausвалюта
валюта - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2021
Abonare
Persoanele care au participat la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobâl, dar nu au un grad de dizabilitate, la fel, vor putea primi indemnizații de la stat. Beneficiarii sunt îndemnați să depună o solicitare în acest sens.
CHIȘINĂU, 13 oct - Sputnik. Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) anunță că persoanele care au participat la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobâl și nu au un grad de dizabilitate pot să se apropie de Casa Teritorială de Asigurări Sociale din raza de domiciliu și să depună o cerere de solicitare a indemnizației. Astfel, această categorie de persoane vor primi alocații lunare de 750 de lei. Legea a intrat în vigoare din 1 octombrie.
Lei - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2021
Coronavirus
Doar medicii vaccinați vor primi indemnizația de 16 mii de lei: Cum comentează Nemerenco
Amintim că la sfârșitul lunii septembrie, miniștrii au dat aviz pozitiv proiectului ce prevede oferirea alocațiilor sociale și celor care au participat la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobâl și nu au un grad de dizabilitate.
Tot atunci, Guvernul a propus reglementarea acestei categorii de beneficiari ca fiind persoane care au participat la lucrările de lichidare a consecințelor catastrofei de la Cernobâl, persoane care au venit în anul 1986 din zona de înstrăinare și au primit cetățenia Republicii Moldova.
Fluxul de știri
0