Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Germania: din 11 octombrie, testările nu mai sunt gratuite – cât va costa un test PCR

© Sputnik / Максим Блинов / Trecere la banca de fotografiiТестирование на COVID-19 в "СклифЛаб"
Тестирование на COVID-19  в СклифЛаб  - Sputnik Moldova, 1920, 11.10.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Începând din 11 octombrie, testările nu mai sunt gratuite în Germania. Însă anumite categorii de persoane se vor putea testa gratuit. Cât va costa un test PCR.
BUCUREȘTI, 11 oct – Spurtnik, Doina Crainic. Din 11 octombrie, testele se vor plăti în Germania, însă anumite categorii de persoane vor putea beneficia în continuare de testări gratuite.
Categoriile respective sunt: copiii sub 12 ani minori (până la sfârșitul anului), femeile gravide (până la sfârșitul anului), persoanele cu simptome (testate de medic), oamenii aflați în carantină (pentru a scurtă perioadă de carantină) şi persoanele care nu sunt vaccinate din motive medicale, potrivit ziarulromanesc.de.
Cu privire la viitoarele preţuri pentru testările pentru coronavirus, se relatează că prețul se va stabiliza doar treptat. De exemplu, în Bavaria, costul testelor la furnizorii privați este lăsat pe piața liberă.
Potrivit Ministerului Sănătății din Germania, prețurile viitoare pot fi estimate pe baza rambursării costurilor de către guvernul federal.
Andrei Spînu - Sputnik Moldova, 1920, 11.10.2021
Politică
Care este prețul cerut de Moldova pentru gaze și ce a răspuns Rusia - declarația lui Spînu
„Guvernul federal rambursează în prezent 11,50 euro pentru testele rapide și 43,56 euro pentru testele PCR”, potrivit publicaţiei Wirtschaftswoche.
Un test PCR pe aeroportul din Frankfurt costă 69 de euro, arată o evaluare ADAC. Cine doreşte rezultatul rapid, în 35 de minute, ar trebui să plătească 279 de euro. De asemenea, un test rapid antigen costă 29 de euro.
Preţul testelor variază în funcţie de zonă şi de rapiditatea dorită a rezultatului. Însă testarea ar putea fi foarte costisitoare, scrie MDR.de.
„Prețurile pentru testele rapide de antigen variază între 18 și 40 de euro, testele PCR pot costa mult peste 130 de euro”, precizează publicația germană.
Andrei Rusakov - Sputnik Moldova, 1920, 11.10.2021
Moldova și Rusia
Rusakov: Businessul rusesc este interesat de Moldova
Fluxul de știri
0