Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Rusakov: Businessul rusesc este interesat de Moldova

© Sputnik / Andranik GhazaryanAndrei Rusakov
Andrei Rusakov - Sputnik Moldova, 1920, 11.10.2021
Abonare
Directorul Centrului pentru Studii Europene și Asiatice a vorbit despre specificul afacerilor, orientarea acestora și oportunitățile de export pe piețele europene.
CHIȘINĂU, 11 oct - Sputnik. O tehnologie specifică sau o schemă de interacțiune între întreprinderile rusești și moldovenești nu există, deoarece fiecare are propriile caracteristici care ar trebui luate în considerare", a declarat consultantul politic și directorul Centrului pentru Studii Europene Asiatice Andrei Rusakov în studioul Sputnik Moldova.
"Acest lucru este potrivit pentru întreprinderile mici și mijlocii din Federația Rusă, care sunt orientate spre export către Europa și nu sunt supuse sancțiunilor în Rusia. Aici vorbim despre o afacere cu un anumit accent de nișă, deși această idee necesită unificare de fiecare dată. De exemplu, paleți speciali, care sunt produși de industria prelucrării lemnului, care nu are legătură cu statul sau exportul de amestecuri pentru construcții. Aceasta include, de asemenea, energie fără carbon a Uniunii Europene și oportunități de export prin tranzit, care poate oferi acces în Europa cu un regim de taxe vamale și așa mai departe - toate acestea sunt de interes pentru", a spus expertul.
Вячеслав Ионицэ - Sputnik Moldova, 1920, 21.05.2021
Societate
Expert economic, despre potențialul de export al Moldovei
În concluzie, Rusakov a menționat că a vorbit despre cooperarea în afaceri cu antreprenorii ruși, precum și cu experții moldoveni. El a reamintit că pentru dezvoltarea afacerilor dintre Rusia și Moldova, în situația actuală este necesar să se țină cont de condițiile socio-economice specifice cauzate de restricțiile COVID.
Fluxul de știri
0