Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Expert: Urmând logica autorităților, și Maia Sandu ar putea fi reținută

© Sputnik / Mihai CarausАлександр Стояногло
Александр Стояногло - Sputnik Moldova, 1920, 10.10.2021
Abonare
Analistul a dat o apreciere modului în care a fost arestat procurorul general al Moldovei, punând la îndoială acuzațiile care i se aduc, și a amintit că, în acest caz, ar putea fi inițiat un dosar penal și în privința fostului ministru Maia Sandu.
CHIȘINĂU, 10 oct – Sputnik. În opinia analistului politic și expertului în drept Vitalie Catană, arestarea lui Alexandr Stoianoglo este motivată politică, iar dacă judecăm după acțiunile guvernării constatăm că și împotriva fostului ministru Maia Sandu ar putea fi intentat un dosar penal.

„Acțiunile autorităților și arestarea procurorului general Alexandr Stoianoglo au o motivare politică și acest lucru nu are nicio legătură cu vreo oarecare vină a lui Stoianoglo. Dacă puterea a dorit să-l înlăture, ar fi putut să nu organizeze arestarea lui. Probabil, în acest fel a vrut să facă destituirea mai convingătoare ", a declarat analistul politic Vitalie Catană în studioul Sputnik Moldova.

Deoarece fără un dosar penal, a continuat Catană, cetățenii ar avea întrebări cu privire la motivul destituirii sale, iar arestarea a devenit un astfel de motiv. Acum acuzarea procurorului general de faptul că ar fi votat ceva în Parlament și că ar fi făcut ceva arată neconvingător deoarece voturile din Parlamentul Moldovei nu constituie motiv pentru urmărire penală.
Alexandr Stoianglo - Sputnik Moldova, 1920, 09.10.2021
Societate
Avocatul poporului: Lui Stoianoglo i-a fost încălcat dreptul la apărare
"Dimpotrivă, deputații au imunitate. Trebuie să urmărim cazul, cum va continua. Dacă nu există nicio continuare, este evident că acesta este un voluntarism al puterii. Orice jurist va spune că nimeni nu poate fii urmărit penal pentru votul în parlament. Dar dacă e să judecăm altfel, atunci dosare penale ar trebui inițiate împotriva multora - și împotriva ministrului în diferite guverne Maia Sandu, care a votat în Parlament și în situația cu Aeroportul și cu furtul miliardului ", a conchis expertul în drept.
Procuratura Generală - Sputnik Moldova, 1920, 10.10.2021
Politică
Un adjunct suspendat al lui Stoianoglo și-a prezentat demisia
Fluxul de știri
0