Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Un adjunct suspendat al lui Stoianoglo și-a prezentat demisia

© Sputnik / Mihai CarausProcuratura Generală
Procuratura Generală - Sputnik Moldova, 1920, 10.10.2021
Abonare
Iurie Perevoznic, unul dintre șefii adjuncți suspendați ai Procuraturii Generale, și-a prezentat demisia.
CHIȘINĂU, 10 oct – Sputnik. Adjunctul suspendat al procurorului general Iurie Perevoznic și-a anunțat demisia, în contextul evenimentelor care au avut loc în ultimele zile în jurul Procuraturii Generale. El spune într-o postare pe Facebook că cererea sa de demisie a fost acceptată pe data de 8 octombrie.
Referindu-se la reținerea celuilalt adjunct suspendat al lui Stoianoglo, Perevoznic declară că este vorba de o ”demonstrare inutilă de forță, deja în privința adjunctului Procurorului General, Ruslan Popov”.
”Precum și în cazul Procurorului General, cred că se exagerează, că să nu folosesc alte calificative. Ca fost coleg, mă adresez și vă implor domnilor procurori care gestionați aceste cauze – opriți-vă”, a scris procurorul.
El îi îndeamnă pe cei care întreprind respectivele acțiuni să mai recitească normele legale.
”De ce nu doriți să înțelegeți că toată această bravadă ne va costa foarte și foarte scump. Vom plăti toți, inclusiv cei care cred că asistă în prezent la spectacol pe gratis. Nota de plată (biletul la spectacol) va fi descurajantă, nu vă îndoiți”, a avertizat Perevoznic în mesajul său.
Procuratura Generală - Sputnik Moldova, 1920, 09.10.2021
Societate
Adjunctul lui Stoianoglo, Ruslan Popov, a fost reținut în această dimineață
El s-a referit și la circumstanțele care l-au determinat să demisioneze. În opinia sa, decizia de suspendare a-i suspenda pe adjuncții procurorului general, odată cu suspendarea lui Stoianoglo, a fost una pripită, fără a se ține cont de prevederile legii.
”Ori, art.18 din legea Procuraturii se referă la încetarea mandatului adjuncților în legătură cu încetarea mandatului PG, iar în cazul nostru este vorba de suspendarea mandatului, situație care cade sub incidența art.55 alin.(2) din Legea Procuraturii. Norma de referință stabilește că, în toate cazurile prevăzute de lege suspendarea procurorului ( se referă și la adjuncții PG, care tot se atribuie la termenul "procuror"), are loc prin ordinul Procurorului General, la propunerea CSP. Acest lucru nu s-au întâmplat în zilele ce au urmat”, a explicat el.
În toată această situație, autoritatea Procuraturii nu va spori dacă vor fi admise devieri de la normele legale, a punctat Perevoznic.
Alexandr Stoianglo - Sputnik Moldova, 1920, 09.10.2021
Societate
Avocatul poporului: Lui Stoianoglo i-a fost încălcat dreptul la apărare
Fluxul de știri
0