Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Spînu a negociat prețul gazului pentru Moldova la Sankt Petersburg: Ce a scris pe Facebook

© Photo : Guvernul Republicii Moldova Андрей Спыну
Андрей Спыну - Sputnik Moldova, 1920, 08.10.2021
Abonare
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Andrei Spînu, a venit cu primele informații după participarea la Forumul Internațional al Gazelor din Sankt Petersburg.
CHIȘINĂU, 8 oct - Sputnik. Ministrul Economiei și Infrastructurii a venit cu prima reacție după participarea la Forumul Internațional al Gazelor din Sankt Petersburg. Spînu a scris pe pagina sa de Facebook că a negociat prețul gazului pentru Moldova, însă nu a oferit careva detalii.
"Prieteni, am continuat discuțiile privind livrarea gazelor naturale pentru țara noastră la Sankt Petersburg. Luni, voi susține o conferință de presă unde voi oferi detalii și voi răspunde la întrebările reprezentanților mass-media. Detalii despre eveniment vor fi anunțate ulterior."
La final, ministrul a dat asigurări că "vom trece cu bine, împreună, peste această situație dificilă".
Amintim că liderul socialiștilor, Igor Dodon, a declarat astăzi că în cadrul vizite sale la Moscova s-a întâlnit cu șeful adjunct al administrației de la Kremlin Dmitri Kozak și l-a rugat să prelungească contractul de livrare a gazelor pe care l-a avut Moldova până în luna septembrie.
Deputați în Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 08.10.2021
Politică
Dodon l-a rugat pe Kozak să prelungească livrarea gazelor la prețul contractului vechi
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Andrei Spînu, a participat în perioada 7-8 octombrie la Forumul Internațional al Gazelor din Sankt Petersburg. În cadrul forumului, Spînu urma să discutate prelungirea contractului de livrare a gazelor naturale dintre MoldovaGaz și Gazprom.
Андрей Спыну - Sputnik Moldova, 1920, 07.10.2021
Politică
Andrei Spînu va participa la Forumul Internațional al Gazelor din Sankt Petersburg
Precizăm că Republica Moldova a solicitat prelungirea contractului cu Gazprom pentru încă un an. Asta după ce pe 30 septembrie contractul pentru furnizarea gazelor naturale către Moldova între concernul rus „Gazprom” și compania „Moldovagaz” a expirat, după care a fost prelungit cu o lună. „Moldovagaz” a activat în baza contractului care a fost semnat în 2008 și care a fost prelungit ulterior.
Fluxul de știri
0