Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon l-a rugat pe Kozak să prelungească livrarea gazelor la prețul contractului vechi

© Sputnik / Mihai CarausDeputați în Parlamentul Republicii Moldova
Deputați în Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 08.10.2021
Abonare
Liderul socialiștilor, Igor Dodon, spune că a fost la Moscova și l-a rugat pe Dmitri Kozak să prelungească contractul de livrare a gazelor pe care l-a avut Moldova până în luna septembrie.
CHIȘINĂU, 8 oct - Sputnik. Igor Dodon a menționat în cadrul unei conferințe de presă că l-a rugat pe șeful adjunct al administrației de la Kremlin Dmitri Kozak să fie păstrat prețul la gaz de cel mult 240 de dolari pentru Republica Moldova.

„Pe Kozak l-am rugat să prelungească livrarea gazelor pentru Republica Moldova la contractul pe care l-am semnat noi și sper că Guvernul va ajunge la astfel de condiții. Asta înseamnă preț de 230 de dolari până la sfârșitul anului și 240 de dolari din 2022“, a declarat Igor Dodon.

Liderul socialiștilor a fost întrebat de jurnaliști care a fost reacția lui Dmitri Kozak.
„El a spus că trebuie să vină ministrul vostru, Spînu, la Sankt Petersburg și vom discuta“, a menționat Dodon.
Андрей Спыну - Sputnik Moldova, 1920, 07.10.2021
Politică
Andrei Spînu va participa la Forumul Internațional al Gazelor din Sankt Petersburg
Amintim că ministrul Economiei și Infrastructurii, Andrei Spînu, a anunțat anterior că participă la Forumul Internațional al Gazelor din Sankt Petersburg care are loc în perioada 7-8 octombrie 2021. Acolo urma să fie discutată prelungirea contractului de livrare a gazelor naturale dintre MoldovaGaz și Gazprom, dar deocamdată Spînu nu a venit cu informații în acest sens.
Газовая плита - Sputnik Moldova, 1920, 02.10.2021
Economie
Expert: Ce trebuie să facă Guvernul pentru a obține un preț bun la gaz
Precizăm că Republica Moldova a solicitat prelungirea contractului cu Gazprom pentru încă un an. Asta după ce pe 30 septembrie contractul pentru furnizarea gazelor naturale către Moldova între concernul rus „Gazprom” și compania „Moldovagaz” a expirat, după care a fost prelungit cu o lună. „Moldovagaz” a activat în baza contractului care a fost semnat în 2008 și care a fost prelungit ulterior.
Fluxul de știri
0