Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Andrei Spînu va participa la Forumul Internațional al Gazelor din Sankt Petersburg

© Photo : Guvernul Republicii Moldova Андрей Спыну
Андрей Спыну - Sputnik Moldova, 1920, 07.10.2021
Abonare
Autoritățile din Republica Moldova vor continua negocierile privind un contract cu „Gazprom” la un forum organizat în Sankt Petersburg.
CHIȘINĂU, 7 oct - Sputnik. Ministrul Economiei și Infrastructurii, Andrei Spînu, va participa la Forumul Internațional al Gazelor din Sankt Petersburg care va avea loc în perioada 7-8 octombrie 2021. Anunțul a fost făcut de ministru pe pagina sa de Facebook.
"În cadrul Forumului, voi purta discuții pe subiectul relațiilor contractuale dintre MoldovaGaz și Gazprom, privind furnizarea gazului natural, având în vedere obiectivul Chișinăului în ceea ce privește definitivarea negocierilor până la finalul lunii curente", a scris Spînu.
Amintim că Republica Moldova a solicitat prelungirea contractului cu Gazprom pentru încă un an. Asta după ce pe 30 septembrie, contractul pentru furnizarea gazelor naturale către Moldova între concernul rus „Gazprom” și compania „Moldovagaz” a expirat, după care a fost prelungit cu o lună. „Moldovagaz” a activat în baza contractului care a fost semnat în 2008 și care a fost prelungit ulterior.
Vadim Ceban  - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2021
Economie
Șeful „Moldovagaz”: Presiunea este scăzută, dar situația este sub control
Fluxul de știri
0