Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon: Vom cere demisia guvernării și alegeri anticipate la protestul de duminică

© Sputnik / Mihai CarausПротест в Кишиневе против сокращения избирательных участков для Приднестровья
Протест в Кишиневе против сокращения избирательных участков для Приднестровья - Sputnik Moldova, 1920, 08.10.2021
Abonare
PSRM va cere demisia întregii guvernări și alegeri parlamentare și prezidențiale anticipate.
CHIȘINĂU, 8 oct - Sputnik. Partidul Socialiștilor din Republica Moldova va cere demisia actualei guvernări și alegeri anticipate, atât parlamentare cât și prezidențiale. Anunțul a fost făcut de liderul socialiștilor Igor Dodon în cadrul unui briefing de presă.
 Протест в Кишиневе против сокращения избирательных участков для Приднестровья - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2021
Politică
Socialiștii vor ieși duminică la protest
Potrivit politicianului, aceste solicitări vor răsuna în cadrul protestelor care urmează să înceapă duminică, pe 10 octombrie. Igor Dodon a mai spus că la protest nu vor fi insigne și drapele de partid și este așteptat oricine vrea să participe, indiferent de culoarea politică.

„Acesta nu trebuie să fie un protest al partidelor. În astfel de situații trebuie să ne unim cu toții și să ieșim la protest. Trebuie să uităm de aspectele ideologice, geopolitice, că ne-am certat sau că ne-am spus cuvinte urâte”, a precizat Dodon cu referire la modul în care va fi organizat protestul.

Liderul socialiștilor a mai precizat că protestul de duminică va fi primul de acest gen, iar cererea va fi una simplă - demisia in corprore a președintelui țării, Guvernului și Parlamentului, dar și organizarea alegerilor parlamentare și prezidențiale anticipate.
Reținerea lui Alexandr Stoianoglo - Sputnik Moldova, 1920, 08.10.2021
Politică
Avocații lui Stoianoglo au cerut recuzarea judecătorului
„Unica soluție este demisia tuturor. Aceasta trebuie să fie lozinca de bază. Altfel lucrurile nu se vor schimba”, a mai spus Igor Dodon.
Amintim că socialiștii au anunțat anterior că vor organiza duminică, 10 octombrie, un protest după ce procurorul general Alexandr Stoianoglo a fost reținut marți seara.
Fluxul de știri
0