Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Socialiștii vor ieși duminică la protest

© Sputnik / Mihai Caraus Протест в Кишиневе против сокращения избирательных участков для Приднестровья
 Протест в Кишиневе против сокращения избирательных участков для Приднестровья - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2021
Abonare
Socialiștii anunță că vor organiza duminică, 10 octombrie, un protest după ce procurorul general Alexandr Stoianoglo a fost reținut marți seara.
CHIȘINĂU, 6 oct - Sputnik. Partidul socialiștilor vor ieși duminică la proteste. Anunțul a fost făcut de deputatul Vlad Batrîncea în cadrul unei conferințe de presă.
Potrivit socialistului, astăzi Republic Moldova este un stat capturat, iar prin organizarea protestului se va lupta pentru democrație și libertate.
"În această duminică propunem un protest masiv în centrul Capitalei, fără drapele politice, unde întreaga societate, cetățenii, diferiți actori politici sau din societate civilă să aibă acces la microfon liber și să-și expună poziția lor fermă. Trebuie să ieșim în apărarea statului de drept", a spus Vlad Batrîncea.
În cadrul conferinței de astăzi, socialiștii au cerut să fie publicate toate informațiile pe care urma să le prezinte Stoianoglo la conferința de presă de aseară, care nu a susținut-o din cauza că a fost reținut de mascații de la SIS.
Amintim că astăzi membrii Consiliului Superior al Procurorilor au desemnat doi candidați la funcția de Procuror General interimar. Este vorba de Dumitru Robu și Victoria Furtună.
Задержание генерального прокурора Александра Стояногло - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2021
Politică
Oficial: Alexandr Stoianoglo a fost reținut - Video
Totul se întâmplă după ce Alexandr Stoianoglo a fost marți seara încătușat de ofițerii SIS și scos din sediul Procuraturii Generale de unde au mers la locuința acestuia pentru percheziții. Procurorul pe acest caz, Victor Furtună, a declarat pentru presă că Stoianoglo este învinuit pentru de abuz de serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu, corupere pasivă și darea declarațiilor mincinoase. Stoianoglo a fost reținut pentru 72 de ore, iar la expirarea acestui termen să se facă un nou demers cu privire la prelungirea termenului de arest.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2021
Politică
Ce spune Maia Sandu după reținerea lui Stoianoglo
Fluxul de știri
0