Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sandu cere detalii despre cazul Stoianoglo și motivele care au stat la baza reținerii

© Photo : Facebook / Maia SanduМайя Санду на онлайн-встрече с представителями винодельческой отрасли Молдовы
Майя Санду на онлайн-встрече с представителями винодельческой отрасли Молдовы - Sputnik Moldova, 1920, 08.10.2021
Abonare
Tăinuirea informațiilor și comiterea oricăror abuzuri este inadmisibilă. Este declarația președintelui, care solicită maximă transparență în cazul reținerii procurorului general și cere ca să fi dezvăluite toate detaliile despre acest caz.
CHIȘINĂU, 8 oct - Sputnik. Într-o postare pe Facebook, Maia Sandu a scris că este nevoie de cât mai multă claritate în cazul lui Stoianoglo, deoarece acest caz prezintă un interes major pentru întreaga societate.
Задержание генерального прокурора Александра Стояногло - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2021
Politică
Stoianoglo în timpul reținerii: Este o răzbunare a președintelui țării
„Avem nevoie de mai multă claritate în procesele care au loc acum în cadrul Procuraturii Generale și în acțiunile întreprinse de procurori. Încrederea cetățenilor în această instituție depinde atât de eficiența activității ei, cât și de corectitudinea și transparența procedurilor”, a scris Sandu.
Totodată, președintele țării i-a solicitat Procuraturii detalii despre cazul procurorului general suspendat.
„Cer Procuraturii să informeze societatea plenar și la timp despre procedurile aplicate în cazul lui Alexandr Stoianoglo, despre motivele solicitării arestului pentru 30 de zile, precum și despre alte măsuri cerute de procurorul de caz, cu respectarea strictă a legii. În acest caz, ca și în toate celelalte, este nevoie de maximă transparență. Tăinuirea oricăror informații și comiterea oricăror abuzuri este inadmisibilă”, a mai adăugat șeful statului.
Задержание генерального прокурора Александра Стояногло - Sputnik Moldova, 1920, 07.10.2021
Politică
Avocatul lui Stoianoglo scoate asul din mânecă și face praf probatoriul acuzării
Amintim că procurorul general al Moldovei, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut în seara zilei de 5 octombrie, chiar înainte de briefing-ul de presă anunțat de acesta. La solicitarea procurorului Victor Furtună, ofițerii mascați ai serviciilor speciale l-au scos pe Stoianoglo din clădirea Procuraturii Generale, apoi l-au plasat în izolatorul de detenție preventivă pentru 72 de ore.
Arestarea procurorului general a provocat mai multe acțiuni de protest care au avut loc la Comrat și Chișinău.
Totodată, joi, 7 octombrie, avocatul procurorul general suspendat, Vasile Gafton, a declarat pentru Sputnik că procurorul de caz Victor Furtună a cerut instanței 30 de zile de arest pentru Alexandr Stoianoglo.
„Astăzi procurorul astăzi a înmânat demersul privind solicitarea aplicării măsurii preventive și mâine acest demers va fi examinat în instanță”, a spus Vasile Gafton.
Avocatul a spus că apărarea are probe prin care să demonstreze instanței că Alexandr Stoianoglo „nu este vinovat de ceea ce i se încriminează”.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2021
Analize și opinii
Fost procuror: Alături de Stoianoglo trebuie să stea și Sandu
Fluxul de știri
0