Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Kulminski la Moscova: Conflictul transnistrean pe agenda discuțiilor

© Photo : Miroslav RotariПремьер-министр и члены нового правительства Молдовы приняли присягу
Премьер-министр и члены нового правительства Молдовы приняли присягу - Sputnik Moldova, 1920, 08.10.2021
Abonare
Viceprim-ministrul Vladislav Kulminski a avut întrevederi la nivel înalt în cadrul vizitei sale la Moscova.
CHIȘINĂU, 8 oct – Sputnik. Procesul de reglementare a conflictului transnistrean a constituit unul din subiectele esențiale de pe agenda de lucru a delegației Republicii Moldova aflată în vizită la Moscova, condusă de viceprim-ministrul Vladislav Kulminski. Acesta a avut întrevederi cu viceministrul rus al afacerilor externe, Andrei Rudenko, șeful-adjunct al administrației prezidențiale ruse, Dmitrii Kozak și președintele Comitetului pentru afaceri internaționale al Consiliului Federației, Grigorii Karasin.
Deputați în Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 08.10.2021
Politică
Dodon l-a rugat pe Kozak să prelungească livrarea gazelor la prețul contractului vechi
În cadrul întrevederilor, Kulminski a comunicat interesul Republicii Moldova de a dezvolta o cooperare bilaterală pragmatică, bazată pe respect reciproc.
„Republica Moldova pledează pentru un dialog deschis și constructiv, inclusiv în privința chestiunilor pe care avem poziții diferite”, a precizat vicepremierul.
Serviciul de presă al Guvernului mai informează că în cadrul întrevederilor a fost subliniată importanța avansării dialogului politic, inclusiv pe filiera ministerelor de externe și contactelor parlamentare. De asemenea, a fost discutat subiectul relansării activității Comisiei interguvernamentale privind cooperarea comercial-economică. Părțile au constatat și importanța intensificării negocierilor în vederea încheierii contractului de procurare a gazelor naturale.
Наталья Гаврилица  - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2021
Societate
Gavrilița contrazice „Moldovagaz-ul”: Nu vom rămâne fără gaz
Fluxul de știri
0