Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon: Asistăm la o lovitură de stat și uzurparea puterii

© Photo : Miroslav RotariВыборы в парламент Молдовы 2021
Выборы в парламент Молдовы 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 08.10.2021
Abonare
Liderul socialiștilor susține că asistăm la uzurparea puterii în stat, iar în spatele reținerii lui Stoianoglo s-ar afla Maia Sandu.
CHIȘINĂU, 8 oct - Sputnik. Asistăm la o lovitură de stat în Republica Moldova și la uzurparea puterii în stat de către instituția prezidențială. Declarația a fost făcută de liderul socialiștilor, Igor Dodon, în cadrul unui briefing de presă. Potrivit acestuia, scopul este preluarea controlului asupra Procuraturii Generale.
„Doar Procuratura Generală a rămas necontrolată de ei. Actuala guvernare îi tratează pe cetățeni ca pe niște plebei. Le oferă circ, pentru că pâine nu are de unde să le dea. În țară este dezastru. Prețurile cresc, tarifele sigur vor crește”, a declarat Dodon.
Mai mult, el susține că în spatele reținerii Procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, ar sta președintele țării, Maia Sandu.
Reținerea lui Alexandr Stoianoglo - Sputnik Moldova, 1920, 08.10.2021
Politică
Avocații lui Stoianoglo au cerut recuzarea judecătorului
„Sergiu Litvinenco stă până la miezul nopții la Președinție, vine pe ascuns, să nu fie văzut. Ei au coordonat totul. Nimeni nu ar fi făcut nimic dacă nu era comanda directă a Maiei Sandu, care controlează și coordonează toate instituțiile în stat. Maia Sandu a vrut să arate cine e „hozeain” în țara asta”. a declarat Igor Dodon.
Протест в Кишиневе против сокращения избирательных участков для Приднестровья - Sputnik Moldova, 1920, 08.10.2021
Politică
Dodon: Vom cere demisia guvernării și alegeri anticipate la protestul de duminică
Liderul PSRM mai spune că prin aceste acțiuni se încearcă a „băga” frica în oameni. Mai mult, el o acuză pe Maia Sandu că ar acționa după schema fostului lider democrat Vladimir Plahotniuc. Dodon a mai opinat că Republica Moldova se tranformă, și foarte rapid, într-un stat capturat.
Fluxul de știri
0