Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a dispus respectarea tuturor angajamentele privind tranzitul gazului prin Ucraina

© Sputnik / StringerComplex pentru pregătirea exportului de gaz în Ucraina
Complex pentru pregătirea exportului de gaz în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 07.10.2021
Abonare
Președintele Rusiei s-a pronunțat în privința unei chestiuni importante pentru energetică
CHIȘINĂU, 7 octombrie - Sputnik. Partea rusă trebuie să-și respecte în deplină măsură toate obligațiile contractuale privind tranzitul de gaze către Europa prin teritoriul Ucrainei, a declarat Vladimir Putin la o reuniune în probleme de energetică, relatează RIA Novosti.
"În primul rând, nu trebuie să punem pe nimeni într-o situație dificilă, inclusiv Ucraina, în pofida tuturor momentelor legate astăzi de relațiile ruso-ucrainene. Și în al doilea rând, nu trebuie să subminăm credibilitatea ”Gazpromului” ca partener absolut de încredere din toate punctele de vedere", a subliniat președintele.
El a dispus ca șefului Ministerului Energiei, Nikolai Șulginov, să monitorizeze punerea în aplicare a dispoziției respective.
Береговые объекты газопровода Северный поток - 2 в городе Любмин в Германии - Sputnik Moldova, 1920, 15.09.2021
Rusia
Lavrov afirmă că Kievul ajunge la isterie de fiecare dată când se discută "Nord Stream -2"
Potrivit șefului statului, ”Gazprom” a ajuns la concluzia că este mai avantajos pentru companie să plătească amendă Ucrainei pentru reducerea volumelor, dar să sporească pomparea prin noile sisteme de conducte care nu trec prin teritoriul ei.
"Însă eu rog să nu se facă acest lucru. Trebuie să respectăm în deplină măsură obligațiile contractuale privind tranzitul", a adăugat Putin.
În cadrul ședinței, președintele a menționat că aprovizionarea cu gaze a Europei prin noile conducte ar reduce emisiile de CO2 în atmosferă de 5,6 ori din contul utilizării utilajelor moderne și posibilității de pompare a materiilor prime sub presiune mai mare.
În același timp, potrivit lui Putin, creșterea tranzitului prin sistemul de transport al gazelor din Ucraina este posibilă, dar acest lucru va genera pierderi pentru ”Gazprom”, în timp ce utilizarea noii infrastructuri ar permite economisirea a trei miliarde de dolari pe an.
Gazoduct - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2021
Internațional
Germania a negat implicarea Rusiei în creșterea prețurilor la gaz
Fluxul de știri
0