Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov afirmă că Kievul ajunge la isterie de fiecare dată când se discută "Nord Stream -2"

© Sputnik / Ekaterina Solovyova / Accesați arhiva multimediaБереговые объекты газопровода "Северный поток - 2" в городе Любмин в Германии
Береговые объекты газопровода Северный поток - 2 в городе Любмин в Германии - Sputnik Moldova, 1920, 15.09.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Serghei Lavrov: "Kievul încearcă în mod constant să ducă subiectul discuțiile despre "Nord Stream -2" la isterie".
CHIȘINĂU, 15 sept – Sputnik. Șeful diplomației ruse a comentat situația privind Nord Stream 2.
Kievul încearcă în mod constant să aducă subiectul Nord Stream 2 la isterie, autoritățile continuă să cerșească ceva, inclusiv pe tema aderării la NATO, acest lucru este nedemn pentru poporul ucrainean, a declarat miercuri ministrul rus de Externe, Sergei Lavrov, care a fost citat de RIA Novosti.
"Prietenii noștri ucraineni încearcă în mod constant să aducă acest subiect la nivelul unei astfel de isterii. A devenit un obicei pentru ei, de regulă, să cerșească ceva din Occident. Iată Nord Stream: opriți-l! Dar dacă nu-l puteți opri, atunci dați-ne bani drept compensație ... Și permiteți-ne să intrăm în NATO, în Uniunea Europeană, suntem pregătiți deja de mult timp. Cerșesc și cerșesc", a declarat Lavrov jurnaliștilor.
"Țara ar trebui să aibă probabil un fel de demnitate proprie. Poporul ucrainean, cu o istorie bogată, merită să fie edificator, nu un cerșetor, care stă cu mâna în tinsă constant", a adăugat Lavrov.
De asemenea el a abordat și chestiunea termenului în care va fi dat permisul pentru Nord Stream 2 de la autoritatea de reglementare germană. Ministrul rus de Externe a menționat că procesul ar putea dura aproximativ patru luni.
"Lucrările au fost terminate. Acum este în curs procesul de obținere a autorizațiilor necesare de la autoritatea de reglementare germană. Procesul, după cum se dovedește, nu este rapid, dat fiind că așa este legislația germană, sunt necesare patru luni, adică este indicat începutul anului 2022", afirmă Lavrov.
Nu există nicio îndoială că atacurile împotriva Nord Stream 2 vor continua, inclusiv din partea unei minorități agresive din Europa, precum sunt Țările Baltice, a mai spus Lavrov.
„Nu mă îndoiesc că încercările de a ataca această conductă de gaz vor continua. Cea mai înverșunată este o minoritate, dar aceasta este agresivă, în primul rând cei din Țările Baltice, Polonia și alte câteva țări ale UE, care sunt, pur și simplu, ghidate de motivele lor antirusești", a declarat ministrul de Externe reporterilor.
Nord Stream 2, întins de la coastele Rusiei, prin Marea Baltică, până în Germania, constă din două linii cu o capacitate totală de 55 de miliarde de metri cubi de gaz pe an. Proiectul este implementat de Nord Stream 2 AG, care are un acționar unic - Gazprom. Partenerii financiari ai companiei sunt European Royal Dutch Shell, OMV, Engie, Uniper și Wintershall.
Амурский газоперерабатывающий завод - Sputnik Moldova, 1920, 15.09.2021
Economie
A explodat: prețul gazului în Europa a depășit 840 de dolari
Fluxul de știri
0