Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Germania a negat implicarea Rusiei în creșterea prețurilor la gaz

© Sputnik / Ivan Rudnev / Accesați arhiva multimediaGazoduct
Gazoduct - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2021
Abonare
Deputatul din Bundestagul german Klaus Ernst a negat implicarea Rusiei în creșterea prețurilor la gaz în Europa
CHIȘINĂU, 5 oct - Sputnik. Șeful Comisiei pentru Economie și Energie din Bundestag, Klaus Ernst, a vorbit într-un interviu acordat RBC despre motivele creșterii prețurilor la gaz în țările europene.
Potrivit acestuia, situația a complicat semnificativ viața consumatorilor. În același timp, el a respins declarația mai multor europarlamentari care au acuzat Gazprom de manipularea prețurilor la combustibil pentru o lansare mai rapidă a ”Nord Stream – 2” și a expediat o scrisoare Comisiei Europene.
"Toată lumea specula că prețurile la gaz vor scădea și așteptau ca acest lucru să se întâmple pentru a continua să cumpere gaz. Acest lucru, evident, nu a funcționat. Dar situația nu este legată de ruși, ci de cei care formează politica gazelor aici, în Germania", a remarcat politicianul, amintind că costul gazului depinde de piață și CE nu ar trebui să încerce să-l influențeze.
Deputatul a subliniat de asemenea că ”Nord Stream – 2”, chiar ținând cont de situația actuală, nu poate fi eliminat din Directiva UE privind gazele, deoarece acest lucru „necesită o decizie judecătorească”.
Газовая плита - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2021
Economie
Un nou record la prețul gazului în Europa
Comentând alegerile parlamentare din Germania, el a sugerat că Verzii și Partidul Democrat Liber din Germania, care s-au opus construcției conductei de gaz, de asemenea nu vor putea să influențeze proiectul. „Cred că conducta va fi finalizată și pusă în funcțiune, indiferent de guvernul pe care îl avem”, a rezumat Ernst.
Prețurile la gaz în Europa au crescut de anul trecut și doboară record după record. În urmă cu o lună, costul estimat al combustibilului a depășit ușor 500 de dolari pe mia de metri cubi, iar la sfârșitul lunii septembrie a ajuns la 1,2 mii de dolari. Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că Rusia își îndeplinește toate obligațiile contractuale de aprovizionare către continent: volumul s-a apropiat de maximul istoric.
Fluxul de știri
0