Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Datornicii nu vor putea fi evacuați din casă în perioada rece a anului

© Photo : Inspectoratul de Poliție HânceștiUn bărbat și-a găsit bunelul și verișorul morți în casă
Un bărbat și-a găsit bunelul și verișorul morți în casă - Sputnik Moldova, 1920, 07.10.2021
Abonare
Proiectul de modificare a Codului de executare al Republicii Moldova a fost votat în lectură finală.
CHIȘINĂU, 7 oct – Sputnik. Debitorii nu vor putea fi evacuați din casă în perioada rece a anului. Proiectul de modificare a Codului de executare a Republicii Moldova a fost votat în lectură finală în cadrul ședinței de astăzi, 7 octombrie, a Legislativului.
Deputați în Parlamentul Republicii Moldova  - Sputnik Moldova, 1920, 07.10.2021
Politică
Încă un deputat PAS părăsește Parlamentul
Potrivit proiectului, datornicii nu vor putea fi evacuați dacă aceștia nu dispun de o altă locuință corespunzătoare unde s-ar putea muta. La fel, nu vor putea fi evacuați în timpul declarării stării de urgență, de asediu sau de război, precum și în cazul declarării stării de urgență în sănătate publică. Totodată, modificările extind lista bunurilor și veniturilor debitorilor, care nu pot fi urmărite.
Повышение цен на бензин - Sputnik Moldova, 1920, 07.10.2021
Economie
Prețul la benzină a depășit pragul psihologic de 21 de lei
Este vorba de bunurile de uz personal sau casnic, inclusiv mobilierul, care sunt indispensabile traiului debitorului persoană fizică și membrilor familiei sale, destinate întreținerii unui mod de trai rezonabil, cu condiția ca valoarea fiecăruia dintre aceste bunuri să nu depășească 5000 lei, bunurile copiilor debitorului, ordinele, medaliile, alte semne distinctive cu care a fost decorat debitorul sau membrii familiei sale.
Complex de pregătire a gazelor pentru export în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 07.10.2021
Moldova și Rusia
Expert rus: Care va fi prețul gazului pentru Moldova și de ce va depinde acesta
La fel, nu pot fi urmărite produsele alimentare necesare debitorului și membrilor familiei sale timp de 3 luni, iar dacă datornicul se ocupă exclusiv cu agricultura, alimentele necesare până la noua recoltă, animalele destinate obținerii mijloacelor de subzistență și furajele necesare pentru aceste animale până la noua recoltă. În această categorie de bunuri se înscrie și combustibilul, cărbunele, lemnele necesare debitorului și membrilor familiei sale pentru prepararea bucatelor şi încălzirea locuinţei calculate pentru 3 luni de iarnă.
Fluxul de știri
0