Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Prețul la benzină a depășit pragul psihologic de 21 de lei

© Sputnik / Валерий Мельников / Accesați arhiva multimediaПовышение цен на бензин
Повышение цен на бензин - Sputnik Moldova, 1920, 07.10.2021
Abonare
Prețul la benzină depășește pragul psihologic de 21 de lei.
CHIȘINĂU, 7 oct - Sputnik. ANRE a stabilit noi prețuri maxime de referință la produsele petroliere.
Astfel, prețul maxim la benzina cu cifra octanică 95 este de 21 de lei și șase bani, creșterea fiind de opt bani. Litrul de motorină se scumpește cu 11 bani, ajunând la prețul de 17 lei și 95 de bani.
Заправка автомобиля - Sputnik Moldova, 1920, 15.06.2021
Societate
Expert: În Moldova vor continua să crească prețurile la carburanți - care este motivul
Amintim că, din data de 2 septembrie, ANRE a început să stabilească iarăși prețurile maxime de vânzare cu amănuntul a carburanților.
ANRE a explicat anterior într-un comunicat că ritmul ascendent al prețurilor stabilite este în continuare influențat de majorarea prețului mediu de tranzacționare a produselor petroliere principale la bursele petroliere internaționale, în special a benzinei, în contextul diminuării ofertei mondiale de carburanți cauzate de înlăturarea consecințelor uraganului Ida pe coasta de Est a Americii de Nord și întârzierile suportate la repunerea în funcțiune a producerii de carburanți în Golful Mexic (Reuters).
Agenția precizează că mecanismul actual de formare a prețurilor la produsele petroliere principale de tip standard asigură reflectarea exactă în prețul final plătit la pompă a evoluțiilor pe piața internațională.
Fluxul de știri
0