Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce spune Maia Sandu după reținerea lui Stoianoglo

© Sputnik / Mihai CarausMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2021
Abonare
Președintele țării, Maia Sandu, a comentat reținerea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo.
CHIȘINĂU, 6 oct - Sputnik. Decizia de reținere a Procurorului General aparține Consiliului Superior al Procurorilor și a procurorului de caz. Astfel a comentat Maia Sandu reținerea de marți seara a lui Alexandru Stoianoglo.
"Decizia de ieri de analiză a sesizării care-l vizează pe Procurorul General aparține Consiliului Superior al Procurorilor, iar decizia de reținere a acestuia aparține procurorului desemnat de CSP. Ca Președinte al țării îmi doresc ceea ce își doresc cetățenii: să fie respectată cu strictețe legea, să nu fie comise abuzuri, iar oricine a comis ilegalități să plătească, conform legilor în vigoare", a scris Sandu pe pagina sa de Facebook.
Amintim, Alexandr Stoianoglo a fost marți seara încătușat de ofițerii SIS și scos din sediul Procuraturii Generale de unde au mers la locuința acestuia pentru percheziții. Procurorul pe acest caz, Victor Furtună, a declarat pentru presă că Stoianoglo este învinuit pentru de abuz de serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu, corupere pasivă și darea declarațiilor mincinoase. Stoianoglo a fost reținut pentru 72 de ore, iar la expirarea acestui termen să se facă un nou demers cu privire la prelungirea termenului de arest.
Задержание генерального прокурора Александра Стояногло - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2021
Politică
Oficial: Alexandr Stoianoglo a fost reținut - Video
Astăzi, membrii Consiliului Superior al Procurorilor s-au întâlnit în ședință pentru a desemna un candidat la funcția de procuror general interimar.
Consiliul Superior al Procurorilor - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2021
Politică
CSP în ședință: Urmează să fie desemnat procurorul general interimar
Fluxul de știri
0