Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

CSP în ședință: Urmează să fie desemnat procurorul general interimar

© Photo : Consiliul Superior al ProcurorilorConsiliul Superior al Procurorilor
Consiliul Superior al Procurorilor - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2021
Abonare
Consiliul Superior al Procurorilor se întrunește astăzi în ședință, urmând să propună un candidat pentru funcția de procuror general interimat, după ce Alexandr Stoianoglo a fost reținut ieri pentru 72 de ore și suspendat din funcție.
CHIȘINĂU, 6 oct - Sputnik. Membrii Consiliului Superior al Procurorilor urmează să desemneze astăzi un candidat la funcția de procuror general interimar. Candidatura urmează a fi aprobată în cadrul ședinței extraordinare a CSP, care începe la ora 10:00.
Выборы в парламент Молдовы 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2021
Politică
Dodon: Se încearcă un control extern asupra instituțiilor statului
Membrii CSP se întrunesc în ședință după ce ieri, Alexandr Stoianoglo ar fi fost reținut chiar în sediul Procuraturii Generale, de unde la ora 18:00 urma să suțină un briefing de presă. Tema nu a fost anunțată, dar cel mai probabil, Stoianoglo urma să vină cu o reacție la decizia procurorului Anticorupție, desemnat tot ieri de CSP să inițieze o anchetă privind acțiunile fostului procuror general, de a iniția urmărirea penală pe numele acestuia.
Задержание генерального прокурора Александра Стояногло - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2021
Politică
Oficial: Alexandr Stoianoglo a fost reținut - Video
La sediul Procuraturii, înainte de începerea briefing-ului anunțat, și-au făcut prezența mascații Serviciului de Informații și Securitate, care l-ar fi reținut pe Alexandr Stoianoglo. După mai multe acțiuni de urmărire penală și percheziții în biroul procurorului general, mascații SIS l-au scos încătușat pe Stoianoglo din sediul Procuraturii, iar procurorul pe acest caz a confirmat reținerea sa pentru 72 de ore.
Ministrul Justiției, Serghei Litvinenco, a anunțat într-o postare pe Facebook că procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a fost suspendat din funcție. El a precizat că a fost informat prin e-mail că procurorul anticorupție Victor Furtună, desemnat marți de către CSP să examineze sesizarea deputatului PAS Lilian Carp, a decis pornirea urmăririi penale împotriva procurorului general.
Litvinenco a mai menționat că, prin efectul legii cu privire la Procuratură, după decizia privind inițierea urmăririi penale împotriva procurorului general, sunt suspendați de drept și adjuncții Procurorului General.
”Prin urmare, în acest moment nu avem o conducere a procuraturii”, a subliniat ministrul Justiției.
Fluxul de știri
0