Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon: Se încearcă un control extern asupra instituțiilor statului

© Photo : Miroslav RotariВыборы в парламент Молдовы 2021
Выборы в парламент Молдовы 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2021
Abonare
Liderul socialist Igor Dodon este de părere că instituțiile statului ar putea fi controlate din exterior.
CHIȘINĂU, 5 oct - Sputnik. În Republica Moldova se încearcă a fi stabilit un control extern asupra instituțiilor statului. Precizarea a fost făcută de liderul socialiștilor, Igor Dodon, în cadrul unei emisiuni de la un post privat de televiziune. Potrivit acestuia, exact același scenariu a avut loc și în statele vecine, România și Ucraina.
Consiliul Superior al Procurorilor - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2021
Politică
A desemnat sau nu CSP procurorul general interimar: Ce spune Litvinenco
„Așa control extern există în mai multe țări. A fost instituit în România. Se încearcă să fie instituit în Ucraina. Un control din partea Occidentului”, a menționat Dodon.
Acesta spune că acest control presupune în primul rând un control asupra sistemului financiar bancar. Mai mult, fostul președinte al Republicii Moldova spune că acest lucru deja s-a întâmplat în țara noastră, iar de asta s-ar face vinovat fostul lider democrat, Vladimir Plahotniuc.
„La noi, Banca Națională nu mai este a Moldovei. Este Banca Națională a Fondului Monetar Internațional. Banca Națioanlă îndeplinește toate indicațiile din afara țării. Ei nu au grijă de creșterea economică, ei au alte priorități. Blochează conturi, nu deschid conturi la întreprinderi”, a mai spus liderul socialist.
Referindu-se tot la controlul extern, deputatul spune că acesta se referă și la instituțiile de forță, iar în acest caz, Plahotniuc s-ar fi opus. Mai mult, Dodon spune că acum se încearcă controlul asupra Procuraturii Republicii Moldova.
 Игорь Додон - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2021
Politică
Dodon, plecat din țară: Stoianoglo a fost arestat
„Trecem printr-o etapă în care se pune control extern total asupra Republicii Moldova”, a mai spus Dodon.
Ce ține de reținerea lui Alexandr Stoianoglo, informație care încă nu fuse-se confirmată oficial, Igor Dodon a precizat pe canalul său de Telegram că aceasta este o greșeală politică fatală pe care a comis-o guvernarea.
Fluxul de știri
0