Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine sunt candidații propuși la funcția de Procuror General în locul lui Stoianoglo

© Sputnik / Mihai CarausProcuratura Generală
Procuratura Generală - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2021
Abonare
Dumitru Robu și Victoria Furtună sunt candidații propuși la funcția de procuror general interimar, după ce Alexandr Stoianoglo a fost reținut.
CHIȘINĂU, 6 oct - Sputnik. Membrii Consiliului Superior al Procurorilor au desemnat astăzi doi candidați la funcția de Procuror General interimar.
Astfel, Consiliul Suprem al Procurorilor urmează să examineze candidaturile, iar la ora 15:00 Dumitru Robu și Victoria Furtună se urmează să-și expună pledoaria referitor la funcția pe care ar urma s-o ocupe.
Задержание генерального прокурора Александра Стояногло - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2021
Politică
Oficial: Alexandr Stoianoglo a fost reținut - Video
Membrii CSP s-au întâlnit astăzi în ședință după ce ieri Alexandr Stoianoglo a fost reținut chiar în sediul Procuraturii Generale, de unde la ora 18:00 urma să susțină un briefing de presă. Tema nu a fost anunțată, dar cel mai probabil, Stoianoglo urma să vină cu o reacție la decizia procurorului Anticorupție, desemnat tot ieri de CSP să inițieze o anchetă privind acțiunile fostului procuror general, de a iniția urmărirea penală pe numele acestuia.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2021
Politică
Ce spune Maia Sandu după reținerea lui Stoianoglo
După mai multe acțiuni de urmărire penală și percheziții în biroul procurorului general, mascații SIS l-au scos încătușat pe Stoianoglo din sediul Procuraturii, iar procurorul pe acest caz a confirmat reținerea sa pentru 72 de ore.
Fluxul de știri
0