Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ultima oră: Pe numele lui Stoianoglo va fi deschisă o anchetă

© Public Domain / Parlamentul Republicii MoldovaAlexandr Stoianoglo la ședința plenară din 22 martie 2021
Alexandr Stoianoglo la ședința plenară din 22 martie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2021
Abonare
Consiliul Superior al Procurorilor a decis anchetarea acțiunilor lui Alxandr Stoianoglo.
CHIȘINĂU, 5 oct - Sputnik. Consiliul Superior al Procurorilor a admis sesizarea deputatului Lilian Carp și a încuviințat o anchetă privind acțiunile lui Alexandr Stoianoglo. Totodată, CSP a decis ca Victor Furtună să fie procurorul care va face investigațiile.
„Consiliul Superior al Procurorilor a hotărât. A-l desemna pe Victor Furtună, procuror în Procuratura Anticorupție, pentru examinarea aspectelor invocate în adresarea lui Lilian Carp, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, președinte al Comisiei Securitate Națională, Apărare și Ordine Publică vizând pretinsele acțiuni ilegale comise de procurorul general, Alexandr Stoianoglo”, a declarat președintele CSP, Angela Motuzoc.
Amintim, deputatul PAS, Lilian Carp a cerut să fie examinate acțiunile din 2011 ale lui Alexandr Stoianoglo care, potrivit denunțului „pot constitui o infracțiune”.
Alexandr Stoianoglo la ședința plenară din 22 martie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 04.10.2021
Politică
Ciurea: Actuala guvernarea va încerca să îngenuncheze CSP pentru a-l demite pe Stoianoglo
„Denunț acțiunile lui Stoianoglo care pot constitui o infracțiune: 1. Modificarea cadrului legal ce a facilitat implementarea schemei de spălare a banilor în proporții deosebit de mari. În procesul analizei cadrului legal modificat în perioada 2010 – 2014, pentru a facilita spălarea de bani din Republica Moldova, a fost stabilită o sintagmă formată din 3 cuvinte "având efect suspensiv" (….) Această sintagmă a permis reprezentanților companiilor nerezidente, a căror conturi au fost blocate prin deciziile Serviciului Prevenire și Combaterea Apălării Banilor, să deblocheze conturile și să transfere banii doar prin prezentarea la bancă a recursului asupra deciziei de suspendare a operațiunilor financiare”, a declarat Carp.
Alexandr Stoianoglo - Sputnik Moldova, 1920, 04.10.2021
Politică
Stoianoglo acuză guvernarea de discreditare: Sunt dezvăluite nume concrete
Carp a mai spus că prin introducerea sintagmei "având efect suspensiv" a fost facilitată comiterea infracțiunii de spălare de bani, fapt ce denotă un abuz de serviciu sau infracțiunea de corupere pasivă”, a argumentat Carp.
De cealaltă parte, procurorul general a precizat în cadrul unui briefing de presă că acuzațiile lui Lilian Carp sunt neîntemeiate și inventate.
Fluxul de știri
0