Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Stoianoglo acuză guvernarea de discreditare: Sunt dezvăluite nume concrete

© Sputnik / Mihai CarausAlexandr Stoianoglo
Alexandr Stoianoglo - Sputnik Moldova, 1920, 04.10.2021
Abonare
Procurorul general a declarat că există dovezi că fostul șef al Procuraturii Anticorupție Viorel Morari a consiliat în 2019, Guvernul Maia Sandu în mai multe aspecte.
CHIȘINĂU, 4 oct - Spuntik. Procurorul general a organizat luni un briefing în care a făcut unele dezvăluiri despre campania de discreditare care ar fi fost lansată în adresa lui. El a declarat că imediat ce PAS a ajuns la guvernare, formațiunea a început lupta cu el personal.
Procurorul general a făcut referire și la Legea Procuraturii care a fost votată de deputați pentru a-l putea demite mai ușor. Stoianoglo susține că tot ce a făcut PAS până acum a fost să-l discrediteze.
Potrivit lui Stoianoglo, ceea ce se întâmplă în jurul numelui său este „un scenariu pus la cale cu implicarea directă a unor grupări criminale, politicieni, printr-o rețea de ONG-uri și experți ”independenți”, dar și reprezentanți ai mass-media, la fel de ”independentă””.
„În paralel, se inițiase și câteva procese judiciare, care simultan contestau legalitatea numirii mele în funcție. E cunoscut faptul că pentru anularea rezultatelor concursului pentru selectarea Procurorului General erau puse în joc sume exorbitante, iar acest lucru îl știu nu doar eu. Litigiile pe aceste spețe s-au încheiat abia acum, recent. Mai mult, numai în ultimele trei luni, unii politicieni, foști procurori, avocați, de 5 ori s-au adresat Consiliului Superior al Procurorilor cu solicitări neîntemeiate de a porni împotriva mea anchete penale”, susține Stoianoglo.
Alexandr Stoianoglo - Sputnik Moldova, 1920, 30.09.2021
Politică
Ultima oră: Stoianoglo ar putea fi demis - ce a decis Curtea Constituțională
Procurorul general l-a acuzat pe fostul șef al Procuraturii Anticorupție Viorel Morari de faptul că el a a manipulat opinia publică și a contribuit la discreditarea imaginii lui și a instituții în care activează.
„Pretinsul ”compromat” a ajuns la șeful PA de la o altă figură importantă la acea vreme în Procuratură – șefa Aparatului PG, pe care am eliberat-o din sistem pentru grave încălcări financiare și care, imediat după eliberare, a fost angajată în calitate de consilier al unei fracțiuni parlamentare, inclusiv în comisia de anchetă Laundromat. Publicul trebuie să știe cine este ”creierașul” din spatele ideii isterice privind participarea mea în Laundromat, propulsată cu atâta insistență de deputata Grigoriu, care a sesizat până și CSP-ul în vederea tragerii mele la răspundere penală”, a mai precizat procurorul general.
El a menționat că campania de denigrare a procurorului general este sponsorizată de Fundația Konrad Adenauer, Fundația Soros, reprezentanții UE și alți parteneri ai președintelui.
Totodată, procurorul general a declarat că Procuratura a reușit să obțină conversații telefonice ale fostul șef al Procuraturii Anticorupție Viorel Morari și că a găsit dovezi că în 2019, Morari a consiliat Guvernul Maia Sandu cu privire la mai multe aspecte.
Stoianoglo a precizat că Procuratura Generală deține convorbirile dintre Morari și soțul Nataliei Gavrilița și vicepremierul Andrei Spînu. Totodată, potrivit lui Stoianoglo, Morari a fost în contact strâns cu fostul ambasador al UE în Moldova Peter Michalko.
Fluxul de știri
0