Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon, plecat din țară: Stoianoglo a fost arestat

© Sputnik / Алексей Майшев / Trecere la banca de fotografii Игорь Додон
 Игорь Додон - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon, cre acum este liderul opoziției parlamentare, a declarat pe canalul său de Telegram că procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a fost arestat.
Dodon spune că guvernare a comis o greșeală politică fatală.
"Azi a fost comisă o greșeală politică fatală. Să arestezi un Procuror General, fără temeiuri clare, cu mascați, în grabă, noaptea, din frică față de ceea ce cunoaște el și din neputința de a merge pe căi legale în demiterea lui – toate acestea arată că guvernarea se află în mare disperare. Și a luat pe căi foarte și foarte greșite", a scris Dodon.
Igor Dodon a afirmat că Stoianoglo ar fi fost arestat, chiar dacă nu există nicio declarație sau confirmare indierectă oficială că Stoianoglo ar fi fost reținut. S-a confirmat că în Procuratura Generală mascații SIS au afectuat percheziții.
Liderul PSRM spune că guvernanții vor răspunde pentru această faptă a lor.
"Nimeni nu poate ști exact care vor fi consecințele pe termen lung ale acestui abuz ieșit din comun asupra statului de drept, dar este clar că aceste consecințe vor fi negative pentru cei care au dat undă verde abuzului. Ei vor purta în cele din urmă răspunderea deplină pentru nebunia de astăzi", a afirmat liderul socialist.
Consiliul Superior al Procurorilor - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2021
Politică
A desemnat sau nu CSP procurorul general interimar: Ce spune Litvinenco
El s-a adresat și cetățenilor arătând că în Republica Moldova se instaurează dictatura.
"Stimați cetățeni, azi ne-am convins cât e de periculos pentru un stat de drept când dictatura se camuflează în democrație și când uzurparea puterii se ascunde după slogane proeuropene. Anume asemenea procese urmărim în ultimele luni și săptămâni, când rând pe rând instituțiile statului sunt capturate politic, mai ceva ca pe timpurile lui Plahotniuc, iar guvernarea efectuează o epurare totală a celor care nu sunt membri PAS sau nu poartă eticheta de „oameni buni”. Le amintesc celor de guvernare că vremurile mereu se schimbă, mai ales așa „vremuri bune” ca acestea, și atunci vor răspunde inevitabil pentru fărădelegile și precedentele periculoase pe care le comit ei azi", a spus el.
Din mesajul său din Telegram înțelegem că în această seară, când se întâmplă aceste evenimente la Procuratura Generală, Igor Dodon este plecat din țară și se află într-o deplasare de două zile planificată anterior.
"La emisiunea TV din această seară, care a fost înregistrată la orele 12:00 pentru ca am planificat din timp o deplasare de 2 zile, nu am oferit comentarii la situația de azi, pentru că nimeni nu își închipuia că Președinția și PAS vor comite o asemenea eroare strategică. Dar cu primul prilej (joi-vineri voi fi deja in țara) voi reveni la acest subiect", a spus el.
În final Igor Dodon a afirmat că evenimentele de astăzi constituie începutul sfârșitului acestui regim, iar actualii guvernanți vor răspunde în fața justiției.
"Toți politicienii vor avea încă multe de spus despre ce s-a întâmplat azi. Și nu doar politicienii, dar și cetățenii, procurorii, judecătorii. Astăzi este începutul sfârșitului pentru acest regim", a conchis Igor Dodon.
Procuratura Generală - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2021
Analize și opinii
Stoianoglo este ca și demis - Iată cine vine în locul lui
Fluxul de știri
0