Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

ANRE și Consiliului Concurenței ar putea fi comasate – detalii

© Sputnik / Miroslav RotariНациональное агентство по регулированию в энергетике
Национальное агентство по регулированию в энергетике - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2021
Abonare
Agenția Națională pentru Reglementarea în Energetică și Consiliul Concurenței urmează a fi comasate.
CHIȘINĂU, 5 oct – Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementarea în Energetică și Consiliul Concurenței ar putea fi comasate. Discuții publice în acest sens au fost demarate în cadrul Comisiei parlamentare Economie, Buget și Finanțe.
Газовая плита - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2021
Economie
Un nou record la prețul gazului în Europa
Potrivit președintelui Comisiei Economie, Buget și Finanțe, Dumitru Alaiba, scopul consultărilor publice este realizarea cât mai rapidă a reformei și crearea unei instituții profesioniste, puternice și independente.
„Am examinat experiența Estoniei și a altor țări din Uniunea Europeană, în care funcționează un asemenea aranjament instituțional. Dorim să realizăm o schimbare și în Republica Moldova, iar în 2022 să avem o instituție care să satisfacă necesitățile pieței și ale cetățenilor”, a subliniat Dumitru Alaiba.
Urmează a fi elaborat un proiect de lege pentru modificarea cadrului normativ. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică și Consiliul Concurenței urmează a fi comasate într-o singură instituție – Autoritatea de Reglementare și Reforme. Inițiativa a fost lansată de Fracțiunea parlamentară „Partidul Acțiune și Solidaritate”.
Stație de alimentare, carburanți - Sputnik Moldova, 1920, 01.09.2021
Economie
Noi modificări la procedura de stabilire a prețurilor la carburanți: Anunțul ANRE
Fluxul de știri
0