Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Noi modificări la procedura de stabilire a prețurilor la carburanți: Anunțul ANRE

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Accesați arhiva multimediaStație de alimentare, carburanți
Stație de alimentare, carburanți - Sputnik Moldova, 1920, 01.09.2021
Abonare
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a anunțat noi modificări la procedura de stabilire a prețurilor la produsele petroliere.
CHIȘINĂU, 1 sept – Sputnik. Începând cu ziua de mâine, ora 12:00, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică va publica pe pagina sa oficială prețurile maxime de vânzare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard. Este vorba despre benzina COR 95 și motorină, fără denumire comercială. Astfel, prețurile afișate vor constitui un plafon pentru toate stațiile de alimentare cu carburanți din Republica Moldova.
Potrivit unui comunicat emis de ANRE, anunțul vine după ce astăzi Agenția a modificat decizia sa anterioară prin care a stabilit marjele la comercializarea cu ridicata a produselor petroliere principale, la comercializarea cu ridicata și comercializarea cu amănuntul a gazului lichefiat.
Totodată, a fost modificată marja la comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere principale, aceasta fiind redenumită în ”marjă comercială specifică”.
”Nivelul marjei comerciale specifice a fost recalculat conform principiului stabilit anterior, cu excepția valorii indicelui de sporire a eficienței pieței produselor petroliere, redenumit în „coeficient de eficientizare”, care conform noilor prevederi legale nu poate depăși 10% din media ponderată a marjelor comerciale specifice ale operatorilor de pe piața produselor petroliere”, este menționat în comunicatul emis de ANRE.
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a luat această decizie cu scopul de a stabili un model echilibrat al pieței construit atât pe interesul consumatorilor, cât și al companiilor petroliere, în special celor mici.
Protestul părinților în fața Guvernului - Sputnik Moldova, 1920, 01.09.2021
Societate
Ce spun părinții după protestul de la Guvern - Decizia autorităților
Fluxul de știri
0