Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Popescu: Declarațiile lui Stoianoglo, un act periculos în relația cu partenerii externi

© Inquam Photos / George CălinNicolae Popescu
Nicolae Popescu - Sputnik Moldova, 1920, 04.10.2021
Abonare
Declarațiile de astăzi ale lui Alexandr Stoianoglo au trezit un val de reacții din partea politicienilor. După ce ministrul Justiției a comentat declarațiile procurorului general, cu o reacție a venit și ministrul Afacerilor Externe.
CHIȘINĂU, 4 oct - Sputnik. După ce procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat că actuala guvernare a demarat o campanie de defăimare a acestuia și a dat și câteva nume ale persoanelor care ar fi implicate, printre care și fostul ambasador al UE în Moldova Peter Michalko, iată că vicepremierul și ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu, a venit cu o reacție în acest sens pe pagina sa de Facebook. Popescu a scris că declarațiile lui Stoianoglo sunt de fapt un act regretabil și foarte periculos în relația cu partenerii noștri externi.
„Procesele de investigație urmează să țină cont cu strictețe de prevederile Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice și să evite orice fel de acțiuni care periclitează integritatea comunicării diplomatice sau care ar prejudicia statutul personalului diplomatic acreditat în Republica Moldova”, a scris Nicu Popescu.
Vicepremierul și ministrul Afacerilor Externe a declarat că condamnă categoric această atitudine și a menționat că reforma justiției și stârpirea corupției face parte din angajamentele noastre solicitate de cetățeni și care se află constant pe ordinea zilei în dialogul cu UE.
Amintim că procurorul general a organizat luni, 4 octombrie, un briefing în care a făcut unele dezvăluiri despre campania de discreditare care ar fi fost lansată în adresa lui. El a declarat că imediat ce PAS a ajuns la guvernare, formațiunea a început lupta cu el personal.
Alexandr Stoianoglo - Sputnik Moldova, 1920, 04.10.2021
Politică
Stoianoglo acuză guvernarea de discreditare: Sunt dezvăluite nume concrete
Potrivit lui Stoianoglo, ceea ce se întâmplă în jurul numelui său este „un scenariu pus la cale cu implicarea directă a unor grupări criminale, politicieni, printr-o rețea de ONG-uri și experți ”independenți”, dar și reprezentanți ai mass-media, la fel de ”independentă””.
El a menționat că campania de denigrare a procurorului general este sponsorizată de Fundația Konrad Adenauer, Fundația Soros, reprezentanții UE și alți parteneri ai președintelui. Totodată, Stoianoglo a precizat că Procuratura Generală deține convorbirile dintre Morari, soțul Nataliei Gavrilița și vicepremierul Andrei Spînu. Potrivit procurorului general, Morari a fost în contact strâns cu fostul ambasador al UE în Moldova Peter Michalko.
În context, și ministrul Justiției a venit cu un comentariu în care a declarat că „Stoianoglo a trecut o linie roșie, folosind funcția pe care o deține în interes propriu și acesta este un caz de corupție și trafic de influență”.
Fluxul de știri
0