Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

CEC va întoarce în Fondul de Rezervă aproape 8 milioane de lei

© Sputnik / Mihai CarausComisia Electorală Centrală a Republcii Moldova
Comisia Electorală Centrală a Republcii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 04.10.2021
Abonare
Comisia Electorală Centrală va restitui în Fondul de Rezervă aproape opt milioane de lei, bani pe care i-a economisit în cadrul alegerilor din 11 iulie.
CHIȘINĂU, 4 oct – Sputnik. Comisia Electorală Centrală va restitui în Fondul de Rezervă a Guvernului aproximativ 7,9 milioane de lei. Acești bani au fost economisiți în procesul de organizare și desfășurare a procesului electoral din data de 11 iulie curent.
Comisia Electorală Centrală a Republcii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 16.09.2021
Politică
CEC are o nouă componență: Cine sunt noii membri aleși
CEC precizează că 4 833,4 de mii de lei au fost economisiți la remunerarea funcționarilor Comisiei și a persoanelor contractate pe perioada electorală, la achiziționarea materialelor și documentelor electorale, inclusiv a buletinelor de vot, al căror preț de achiziționare a fost mult mai mic, la serviciile pentru primirea și deservirea delegațiilor oficiale, la serviciile de transport și în cazul altor tipuri de cheltuieli la care s-a renunțat sau au fost posibile economii semnificative.
Comisia Electorală Centrală a Republcii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 21.09.2021
Politică
Începe perioada electorală pentru alegerile noi locale
La fel, Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral a economisit suma de 677,4 de mii de lei planificați pentru remunerarea formatorilor, achiziționarea materialelor pentru instruire, în contextul în care instruirile s-au desfășurat on-line.
Cum au votat politicienii din Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2021
Video
Cum au votat politicienii din Moldova la alegerile parlamentare anticipate
Totodată, consiliile electorale au economisit suma de 2 429,37 de mii de lei la indemnizația funcționarilor electorali încadrați efectiv în birourile electorale, la achiziționarea combustibilului și achitarea cheltuielilor pentru deplasări, din motiv că a fost diminuat numărul de deplasări efective, precum și la procurarea altor materiale.
Amintim, CEC a primit peste 92 de milioane de lei pentru organizarea i desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie. Banii economisiți pot fi utilizați de Guvern pentru a răspunde prompt la anumite necesități de finanțare în situații imprevizibile și excepționale.
Fluxul de știri
0