Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Astăzi în Găgăuzia au loc alegeri: Ce votează locuitorii autonomiei

© Sputnik / Mihai CarausВыборы в парламент Молдовы 2021
Выборы в парламент Молдовы 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 03.10.2021
Abonare
Găgăuzii votează astăzi deputații din Adunarea Populară în 17 circumscripții. În 11 circumscripții se desfășoară turul doi al alegerilor, iar în șase circumscripții au loc alegeri repetate.
CHIȘINĂU, 3 oct - Sputnik. Duminică, 3 octombrie, în Găgăuzia au loc alegeri pentru Adunarea Populară. În 11 circumscripții are loc turul doi, după ce niciunul dintre candidați nu a acumulat mai mult de jumătate dintre voturi, iar în alte șase circumscripții se desfășoară alegerile repetate, pe motiv că la scrutinul din 19 septembrie nu s-a prezentat numărul necesar de alegători.
Amintim că în data de 19 septembrie găgăuzii au mers la vot pentru a alege deputații Adunării Populare pentru un nou mandat de patru ani. Alegerile s-au desfășurat în 35 circumscripții electorale uninominale. Astfel, în urma scrutinului, s-au ales doar 18 deputați, iar ceilalți se vor alege astăzi.
Alegeri în Găgăuzia - Sputnik Moldova, 1920, 20.09.2021
Nu toți și-au păstrat mandatele: Cum au decurs alegerile din Găgăuzia
Cele 11 circumscripții în care va avea loc turul doi sunt: nr. 1 și nr. 4 (Comrat), nr. 5 și nr. 6 (Ceadîr-Lunga), nr. 12 (Baurci), nr. 15 (Bugeac), nr. 20 (Etulia), nr. 22 (Gaidar), nr. 29 (Congazcic), nr. 30 (Copceac) și nr. 34 (Svetlîi).

În șase circumscripții electorale se vor desfășura alegeri repetate. Este vorba despre circumscripțiile: nr. 2 și nr.3 (Comrat), nr. 10 (Vulcănești), nr. 13 (Beșalma), nr. 27 și nr. 28 (Congaz). În acest scrutin prag de participare nu va exista. Astfel rezultatele vor fi validate indiferent de numărul de alegători prezenți la urne.

Pentru alegerile de astăzi, Comisia Electorală din Comrat a tipărit peste 66 de mii de buletine de vot, dintre care peste 61 de mii sunt în limba rusă, iar câte peste două mii – în limba română și în limba găgăuză.
Fluxul de știri
0