Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Astăzi în Găgăuzia au loc alegeri: Ce votează locuitorii autonomiei

© Sputnik / Mihai CarausВыборы в парламент Молдовы 2021
Выборы в парламент Молдовы 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 03.10.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Găgăuzii votează astăzi deputații din Adunarea Populară în 17 circumscripții. În 11 circumscripții se desfășoară turul doi al alegerilor, iar în șase circumscripții au loc alegeri repetate.
CHIȘINĂU, 3 oct - Sputnik. Duminică, 3 octombrie, în Găgăuzia au loc alegeri pentru Adunarea Populară. În 11 circumscripții are loc turul doi, după ce niciunul dintre candidați nu a acumulat mai mult de jumătate dintre voturi, iar în alte șase circumscripții se desfășoară alegerile repetate, pe motiv că la scrutinul din 19 septembrie nu s-a prezentat numărul necesar de alegători.
Amintim că în data de 19 septembrie găgăuzii au mers la vot pentru a alege deputații Adunării Populare pentru un nou mandat de patru ani. Alegerile s-au desfășurat în 35 circumscripții electorale uninominale. Astfel, în urma scrutinului, s-au ales doar 18 deputați, iar ceilalți se vor alege astăzi.
Alegeri în Găgăuzia - Sputnik Moldova, 1920, 20.09.2021
Nu toți și-au păstrat mandatele: Cum au decurs alegerile din Găgăuzia
Cele 11 circumscripții în care va avea loc turul doi sunt: nr. 1 și nr. 4 (Comrat), nr. 5 și nr. 6 (Ceadîr-Lunga), nr. 12 (Baurci), nr. 15 (Bugeac), nr. 20 (Etulia), nr. 22 (Gaidar), nr. 29 (Congazcic), nr. 30 (Copceac) și nr. 34 (Svetlîi).

În șase circumscripții electorale se vor desfășura alegeri repetate. Este vorba despre circumscripțiile: nr. 2 și nr.3 (Comrat), nr. 10 (Vulcănești), nr. 13 (Beșalma), nr. 27 și nr. 28 (Congaz). În acest scrutin prag de participare nu va exista. Astfel rezultatele vor fi validate indiferent de numărul de alegători prezenți la urne.

Pentru alegerile de astăzi, Comisia Electorală din Comrat a tipărit peste 66 de mii de buletine de vot, dintre care peste 61 de mii sunt în limba rusă, iar câte peste două mii – în limba română și în limba găgăuză.
Fluxul de știri
0