Флаги Европейского союза и государственные флаги КНР на саммите ЕС-КНР в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920
Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

UE ar putea înființa o misiune militară în Ucraina

© Sputnik / Алексей Куденко / Trecere la banca de fotografiiUcraina
Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 03.10.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Uniunea Europeană planifică înființarea unei misiuni militare de instruire în Ucraina.
BUCUREȘTI 3 oct - Sputnik. Uniunea Europeană examinează posibilitatea înființării în Ucraina a unei misiuniuni militare de instruire, informează ziarul Welt am Sonntag, cu trimtiere la un document intern al diplomației europene.
Misiunea menționată va primi numele EU Military Advisory and Training Mission Ukraine (EUATM, misiunea militară consultativă și de instruire a UE în Ucraina).
Potrivit publicației, diplomația europeană presupune că o astfel de misiune “ar deveni o expresie a solidarității cu Ucraina”, în contextul unei “activizări militare” a Rusiei în apropierea frontierei ucrainene, precum și pe fundalul situației legate de Crimeea.
Комплексная реставрация Большого Каменного моста - Sputnik Moldova, 1920, 01.10.2021
Rusia
Kremlinul, despre sistarea tranzitului de gaze către Ungaria prin Ucraina
În document sunt menționate și alte mijloace prin care Uniunea Europeană ar putea contribui la sporirea potențialului militar al armatei ucrainene. E vorba de extinderea misiunii consultative a UE, înființată în 2014 pentru reforma sferei securității civile din Ucraina, menționează ziarul.
Înființarea misiunii de instruire a fost solicitată la sfârșitul lui iulie de miniștrii de Externe și Apărării a Ucrainei, care au expediat o scrisoare confidențială șefului diplomației UE, Josep Borrrell.
Fluxul de știri
0